ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Setmana Santa

Presentació

La Setmana Santa és un dels esdeveniments de l’any que més gent treu als carrers de Tortosa. Més enllà del sentit religiós, moltes persones van a veure les processons, particularment la de la Passió o de Diumenge de Rams, la més matinera de Catalunya, colorista i concorreguda, atrets per l'atmosfera de recolliment que es respira pels carrers de la ciutat, per on desfilen centenars de penitents acompanyant els onze passos que il·lustren la Passió i mort de Jesucrist. Cultura, religiositat i patrimoni s'entrellacen en una de les manifestacions més singulars de casa nostra.

A més de la de Diumenge de Rams, la Setmana Santa a Tortosa té també la processó del Sant Enterrament, que surt el Divendres Sant amb els passos que escenifiquen la Mort de Jesús, més el del Crist Jacent del Sant Sepulcre de la Catedral, acompanyat de natzarens, penitents i magdalenes. La mitjanit de dijous a divendres, i recuperada fa poc més de vint anys, la processó del Silenci recorre carrers i carrerons del centre històric de la ciutat oferint una de les imatges més autèntiques i corprenedores de la Setmana Santa tortosina.

La Setmana Santa dura uns pocs dies però a Tortosa podem gaudir-ne tot l'any, gràcies al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, un equipament ubicat a l'antiga església de Sant Antoni on s'exposen els passos de la Setmana Santa, veritables obres d'art a l'abast de la ciutadania que pot apreciar la bellesa dels misteris i comprendre el sentit d'aquest esdeveniment únic.