ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 23/08/2007
Les entitats esportives de Tortosa organitzen tres dies d'activitats per recaptar fons per a la Lliga contra el Càncer
Els actes, que tindran lloc durant les Festes de la Cinta, s'han presentat avui a l'Ajuntament de Tortosa

Les entitats esportives de la ciutat de Tortosa han presentat avui a l'Ajuntament de la ciutat la programació de la 7 edició de les jornades solidàries esportives en favor de la Lliga contra el Càncer que enguany se celebren en el marc de les festes de la Cinta 2007 i que tindran lloc els dies 6, 7 i 8 de setembre. A l'acte de presentació han assistit el regidor d'Esports , Pere Panisello, el regidor de Festes, Jordi Folqué, i els presidents de les entitats Ebre Escola, Ramon Marqués, Club d'Atletisme Tortosa, Xavier Guarner i Associació Lliga contra el Càncer, Paco Vallespí.



L'objectiu d'aquestes jornades esportives i culturals és la de recaptar fons per incrementar la recerca sanitària i donar suport als malalts de càncer i a les seves famílies. Per aquest motiu, han assegurat, els preus de les inscripcions i d'altres activitats comporten una donació quasi simbòlica, aportacions que, com ha assegurat Vallespí 'no es desvien i arriben íntegrament al seu destí". En aquest sentit, el president de la lliga contra el Càncer ha fet una crida a tota la societat tortosina perquè s'impliquin tot ajudant en aquestes activitats benèfiques.



El regidor d'Esports, Pere Panisello, ha volgut destacar una programació molt completa d'activitats on l'esport és el gran protagonista, però que també serveix per potenciar altres valors en un ambient desinteressat on les entitats col'laboren pel benefici de l'Associació Lliga contra el Càncer de Tortosa. Així mateix, ha manifestat que la voluntat del govern és que la ciutadania tingui cada cop més protagonisme en aquest tipus d'esdeveniments.



Per altra banda, el president de l'entitat Ebre Escola, Ramón Marqués, ha volgut destacar tres dels aspectes més importants d'aquesta programació solidaria. En primer lloc, ha donat constància de la importància de les activitats d'exhibició futbolística, amb la participació de 2.000 jugadors provinents d'equips de València, d'Aragó, de Barcelona, de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. En finalitzar el VI Torneig de futbol base 'Ciutat de Tortosa" l'Estadi municipal de Tortosa, ha dit Marqués,es farà una exhibició aèria a càrrec de les avionetes de l'aeroport de Reus com a cloenda d'aquest campionat.



El segon dels actes més destacats és la celebració del primer sopar popular de caire esportiu i popular que tindrà lloc al Velòdrom Municipal. En aquest sentit, Marqués ha demanat la participació de la ciutadania i la comprensió d'aquesta per intentar col'laborar en l'esdeveniment que comptarà amb diverses actuacions musicals i amb la llegida de poemes que acompanyaran la melodia d'El cant dels ocells, un dia on es recordarà també a dos joves esportistes Jordi Garcia i Carlos Llaó en reconeixement per la seva implicació per l'esport.



El tercer dels actes que ha destacat Marqués és la caminada i cursa popular, de 3,2 quilòmetres de recorregut. En aquest acte, ha dit, es vol implicar a tota la gent possible, ja que la inscripció només té un cost simbòlic de 2 euros per a una causa solidaria. Aquesta cursa comptarà, a més, amb tres premis valorats en 125, 75 i 50 euros als grups de participants que concentrin més persones.



Finalment, Xavier Guarner, president del Club d'Atletisme de Tortosa, ha destacat la IX Milla urbana Gran Premi Ciutat de Tortosa com a final de l'activitat esportiva i solidària de la Lliga contra el Càncer. Aquesta ha dit, està oberta a tots aquells que ho desitgin i tindrà un recorregut màxim de 1.609 metres.



-- Programació --



DIJOUS 6 - DIADA DE LA SOLIDARITAT



10:00 h. Inici de proves esportives i culturals a favor de la Lliga contra el càncer, 'al cor, des del cor, amb el cor". Les proves es realitzaran durant tot el dia.


Lloc: Estadi Municipal de Tortosa



Hi haurà servei de barra solidària, on, a més del servei de bar, es podrà fer donatius.




19:30 h. Dintre de la programació de la Lliga contra el càncer, exhibició de twirling on es mostraran les millors actuacions dels passats Campionats provincials i estatals d'