ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 26/07/2007
Més de 3.000 entrades venudes en els espectacles del Renaixement
La pluja no va impedir omplir notablement totes les representacions de la Festa

Els espectacles de la Festa del Renaixement han comptabilitzat un total de 3.196 entrades venudes al llarg dels quatre dies de celebració del certamen, omplint notablement ?malgrat la pluja del cap de setmana- totes les representacions, algunes de les quals arriben al 100 per cent 100 d'ocupació de places. Per espectacles, la Taverna d'Enrico és amb 1.440 entrades venudes, l'espectacle de la Festa que major nombre de públic acumula, seguit enguany del Domus Horribilis (700 entrades), Les Farses (476 entrades), la Cantina Cantorum (382), i els Concerts a Palau (198). Respecte a l'any passat, el nombre d'entrades venudes ha augmentat en un 5,5 per cent (175 entrades més que la passada edició), una xifra destacable tenint en compte la pluja del cap de setmana. De fet, l'estadística evidència que dissabte malgrat la pluja, tots els espectacles van assolir les xifres més altes d'assistència de públic, mentre que diumenge sofreixen una lleu davallada degut a la coincidència d'algunes representacions amb la desfilada. Amb tot, però, les dades evidencies una gran afluència de públic i participació al llarg dels quatre dies durant la Festa del Renaixement.



De fet, l'ocupació hotelera a la ciutat ha estat del 100 per cent i s'ha de tenir en compte que gran part dels artistes i grups participants de la festa estaven allotjats al Seminari de Tortosa (270 places ocupades).



Altres xifres que corroboren el gran interès que aquesta festa desperta vénen donades pel nombre de visites que ha rebut la web de la Festa del Renaixement. Des de començaments d'any i fins aquest mes de juliol, s'han enregistrat un total de 66.040 sessions.



La mitjana aproximada de visites al web és de 200 diàries, però han sigut en els mesos previs a la festa i, sobretot, coincidint amb els dies de celebració d'aquesta en què les xifres han assolit el seu màxim de visites, fins 1.456 al dia, concretament en els tres primers dies de la celebració.



Tortosa a la festa medieval de San Marino

Una delegació de Tortosa, formada per dos membres de l'organització de la Festa del Renaixement, els gegants de la ciutat portats per Llampec Nois i els gaiters de l'Aguilot, marxen aquesta nit cap a San Marino (Itàlia) per participar en la festa medieval que del 26 al 29 de juliol celebra aquesta ciutat. Concretament, la delegació està formada per una cinquantena de persones i es desplacen fins a Itàlia amb els gegants del Renaixement Mariana Curto i Cristòfol Despuig i els gegants jueus Bonjuhà i Caxixa.



La delegació tortosina marxa aquesta nit amb autocar i realitzaran al llarg d'aquests quatre dies diverses representacions amb els gegants i l'acompanyament musical dels gaiters de l'Aligot, un espectacle molt atractiu per a Itàlia on no existeix la figura del gegant.
La invitació de San Marino és fruit de les relacions de Tortosa amb la ciutat de Thiene, membre de l'Associació Euro XVI. Aquesta associació està formada per sis ciutats d'Europa on es celebren festes del Renaixement (Bretten, Lessines, Le Puy, Thiene, Wittemberg i Tortosa). De fet, Tortosa també estarà present del 12 al 16 de setembre a la festa del Renaixement de Le Puy-en Velay. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Tortosa vol exportar i promocionar la Festa del Renaixement de Tortosa a nivell internacional.