ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 21/08/2017
En marxa les obres de la pista homologada d'examens de conducció a Tortosa
Els treballs d'acondicionament i homologació de la pista inclouran l'habilitació d'un espai amb aules i zona de descans per a examinadors i examinats
Tortosa disposarà en el plaç de breus setmanes d'una nova pista d'examens de conducció homologada amb les obres que ja s'han iniciat a l'antiga pista que es troba situada al camí del Mig. Aquesta pista complirà tots els requisits per a poder realitzar examens de conducció de diferents modalitats de vehicles, i no només els de camions i altres vehicles pesats com es venia fent fins ara, després que la pista actual va quedar obsoleta, fa uns anys, davant la nova normativa.

En aquell moment, i d'acord amb la Dirección General de Tráfico (DGT) de Tarragona, es va adaptar un espai a la zona del Pavelló Firal per a poder examinar. Fa uns mesos, la DGT va comunicar a l'Ajuntament de Tortosa que aquella pista tampoc era idònea per a realitzar els examens. Es van traslladar els examens a Tarragona, motivant que cada mes una cinquantena de persones s'haguéssin de desplaçar a la capital de la província per poder examinar-se del carnet de motocicletes. Aleshores l'Ajuntament de Tortosa es va plantejar la rehabilitació i adequació de la pista del camí del Mig.

Aquest matí, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat per la 2a Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament i regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, el regidor de Serveis, Domingo Tomàs, el president de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona, Carles Oliver, i el representant de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona a les Terres de l'Ebre, Carlos Montesó, ha presentat l'actuació que s'està fent, que es va iniciar fa uns dies i que es podrà posar aviat en funcionament: "Davant del fet de la recuperació d'uns terrenys adjacents de propietat municipal que s'havien cedit en el seu moment a l'Institut de la Construcció Gaudí -ha explicat Bel- ja teniem els metres necessaris per fer l'ampliació i poder encabir no només les pistes d'examens de vehicles industrials, sinó també les pistes per a examinar els carnets de motocicletes". D'aquesta manera, i amb un acord fet amb l'Associació d'Autoescoles, l'Ajuntament assumirà una part d'aquest arranjament i l'Associació d'Autoescoles n'assumirà la part final del projecte.

Aquesta pista remodelada i adaptada inclourà, així mateix, una zona amb aules, serveis, i un espai de repòs per a examinadors i examinats, una actuació a càrrec municipal que quedarà a disposició de les autoescoles. "Cal dir que aquesta pista -ha afegit l'alcalde- que fins ara ha estat oberta, a partir d'ara serà objecte de control per part de l'Ajuntament i de les autoescoles, tal com ens demana la DGT".