ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/07/2017
"El Mercader de Venècia", la dansa dervitx i un cabaret del segle XVI, plats forts del Renaixement 2017
La XXIIa edició de La Festa del Renaixement de Tortosa evocarà la història del Sant Grial i acollirà un torneig cavalleresc a les Avançades de Sant Joan
El regidor de Festes de l'Ajuntament de Tortosa i director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, ha presentat els principals trets de la programació per aquesta XXIIa edició, que tindrà lloc entre els dies 20 i 23 de juliol. Un cop més, la ciutat es guarnirà per a realitzar aquest viatge cap al segle XVI, amb un programa atepeït d'activitats entre les que destaquen, més enllà dels actes institucionals, les exhibicions al carrer de grups itinerants, les representacions teatrals i les propostes musicals, que juntament amb la vida als campaments, les cercaviles i les desfilades, donaran forma a aquesta edició 2017.

Com a activitats avançades als propis dies de festa, es podrà gaudir de "Les Rúbriques de la Festa del Renaixement", que tindran lloc els dies 14 i 15 de juliol als Reials Col·legis amb una exposició sobre un volum escrit entre els anys 1483 i el 1587 i conservat a l'Arxiu Històric Comarcal i que conté un seguit d'anotacions sobre aquesta joia arquitectònica renaixentista que són els Reials Col·legis de Tortosa. Aquesta exposició s'inaugurarà el divendres 14 a les 19.00 hores. Així mateix, aquestes "Rúbriques" oferiran també la presentació de dos llibres, un de l'historiador Joan-Hilari Muñoz ("La pedra de Flix a la ciutat de Tortosa al llarg dels segles", i l'altre de Jaume Fàbrega ("La cuina medieval i renaixentista"). Aquestes presentacions, que es faran a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa, es faran el dissabte 15 a les 11.00 hores i a les 19.30 hores, respectivament. Cal destacar que la presentació del llibre sobre la pedra de Flix inclourà una visita als principals edificis històrics de la ciutat construïts amb aquesta varietat geològica, principalment els d'època renaixentista.

Ja entrats en la programació de La Festa del Renaixement propiament dita, destaca l'oferta d'espectacles entre els que destaquen un dels més coneguts textos de William Shakespeare, "El Mercader de Venècia", a càrrec de La Companyía de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa, Les Dragons du Cormyr, espectacle francès que recrea un curiós cabaret del segle XVI, i La Dansa del Dervitx, un dels espectacles més colpidors que s'han presentat mai a La Festa del Renaixement i que torna amb el misticisme d'aquests místics de tradició sufí fusionada amb la tradició medieval occitana. Es podrà veure, així mateix, "La gran fortuna de Pantalone", a càrrec també de l'EMTT, "La pazzia senile", amb La Binota, i "El Papa Adriano VI y el Grial", amb la companyía de teatre Los Navegantes, i que recrea la recerca d'aquest Papa vers el Sant Grial l'any 1516. Completen l'oferta, entre d'altres propostes, els molt coneguts espectacles de La Taverna d'Enrico, Cantina Cantorum, i les diferents actuacions de La Jueva de Tortosa. Entre tots, destaca el Torneig Cavalleresc de la Confraria de Sant Jordi, on prendran part la Colla Jove de Dolçainers, els Abanderats de la Festa, Equitor, La Companyía de l'EMTT, i el grup Lobos Negros, amb la recreació d'un combat entre cavallers que es representarà a les Avançades de Sant Joan.

Des de la vessant més institucional, cal dir que el Pregoner de la Festa d'enguany serà el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, i que la inauguració del Taulell al Carrer correrà a càrrec de Joan Aregio, secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.