ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 22/06/2017
Un cabaret del segle XVI, la dansa del dervitx i un torneig de cavallers entre les novetats de la XXII Festa del Renaixement
Tortosa es vesteix de segle XVI entre els dies 20 i 23 de juliol

Un cabaret d'època, a càrrec d'una colla de noies saltimbanquis molt destres en música, circ i malabars, un torneig de cavallers a les avançades de Sant Joan, i el misticisme de la dansa del dervitx són algunes de les novetats de la XXII Festa del Renaixement, que aquest matí ha presentat cartell i ha avançat els principals espectacles de producció pròpia i externa. El cartell de la Festa, obra de la dissenyadora Marta Viladrich, reivindica enguany un programa d'actes no només centrat en els espectacles de nit, segurament els que porten més màgia, sinó també en les activitats dirigides a tots els col·lectius i que poden fer-se durant tot el dia. Enguany, la Festa del Renaixement se celebra entre els dies 20 i 23 de juliol.



El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha explicat que la imatge de la Festa és un homenatge als anteriors cartells i una proposta que pretén explicar com la Festa del Renaixement s'adapta a les necessitats de tothom. La Taverna d'Enrico, els abanderats, la gastronomia local, les famílies nobles, els personatges fantàstics i l'exotisme que impregna Tortosa durant aquests dies protagonitzen el cartell. Tomàs ha dit que a partir de l'1 de juliol es podrà consultar la nova pàgina web festadelrenaixement.cat, que millora continguts i usabilitat, fent-la adaptable a tot tipus de dispositius.



Quant als espectacles, a més del cabaret de "Les Dragons du Comyr", la Dansa del Dervitx o el torneig de cavallers de la Confraria de Sant Jordi, comptaran novament amb el clàssic "La Taverna d'Enrico", que repeteix ubicació a la plaça Menahen Ben Saruq. L'Escola Municipal de Teatre presenta enguany "El Mercader de Venècia", que s'emplaça al pati del Palau Episcopal, "Les llegendes de la Cucafera", i "Els mals d'amor de Pantalone" a la cripta de la Reparació, El cor La Binota presenta "La pazzia senile", al pati del convent de la Puríssima", el cor Flumine produeix "La cantina cantorum" al Casal Tortosí, i Prodccions La Jueva presenta "Els amagats", també al Casal Tortosí.