ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/12/2016
El Ple de dilluns preveu aprovar definitivament les Ordenances Fiscals i el Reglament orgànic municipal

En el proper Ple ordinari, dilluns vinent, l'Ajuntament de Tortosa aprovarà previsiblement, de manera definitiva, les Ordenances Fiscals de 2017 i el Reglament orgànic municipal (ROM). L'alcalde, Ferran Bel, ho ha valorat aquest matí en l'habitual compareixença prèvia al Ple, acompanyat dels portaveus dels grups municipals del PDECAT, Meritxell Roigé, i d'ERC, Josep F. Monclús. Pel que fa al ROM, l'alcalde ha destacat l'ampli acord assolit (PDECAT, ERC, CUP i PP) i ha recordat que s'han estimat les al'legacions presentades per la CUP i per l'Oficina Antifrau. Per contra, s'ha mostrat força crític amb Movem-ET i PSC, de qui ha dit que "han preferit quedar-se sols, fent pal'lesa la seva incoherència i la seva incapacitat de presentar alternatives". En relació a les Ordenances Fiscals, l'alcalde ha recordat que aposten per una nova rebaixa de la taxa d'escombraries, la congelació de la resta de tributs i el mateniment de les bonificacions socials. Quant a les al'legacions presentades, Bel s'ha referit a les del PSC, que es rebutjaran perquè "la majoria de les propostes
no s'ajusten a la llei" i perquè busquen "fer pagar més als que sempre paguen i eviten combatre el frau fiscal".



Nou enllumenat

En la mateixa roda de premsa, l'alcalde ha fet notar que els palaus Despuig i Oriol, dels quals és titular la Diputació de Tarragona, han estrenat nou enllumenat de la façana, coincidint amb el canvi d'il'luminació que ha impulsat l'Ajuntament en diferents carrers dels barris del Centre-Nucli Antic, Rastre i Santa Clara.



Ferran Bel també s'ha referit al Dia de la Constitució, el proper dimarts 6 de desembre, per informar que seguint les recomanacions de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), es llegirà un manifest a la porta de l'Ajuntament (12h) i el regidors i regidores que ho vulguin podran utilitzar les dependències municipals per treballar. Amb tot, l'alcalde ha dit que vol parlar-ne amb la resta de portaveus municipals.