ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 21/11/2016
L'Ajuntament de Tortosa i la Fundació 'la Caixa' renoven el conveni del programa socioeducatiu 6/16

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el director de l'Àrea de Negoci Caixabank a Tarragona, Enric Dalmau, i la Directora de Banca d'Institucions a Tarragona de Caixabank, Tatiana Caro, han renovatt avui el conveni de col?laboració a través del qual la Fundació Bancària 'la Caixa' destina 36.000 euros a la dinamització i consolidació d'accions socioeducatives per a infants i joves i les seves famílies en el marc del programa 6-16, que promou de l'Ajuntament de Tortosa. L'acte ha comptat amb l'assistència de la regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, i la regidora de Diversitat Cultural, Ana Algueró.



El projecte, impulsat per l'Ajuntament de Tortosa, pretén articular una acció educativa integrada entre l'administració, el món associatiu, i la resta d'agents educatius del municipi per promoure la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i l'educació intercultural. Els destinataris d'aquesta acció transversal són infants i adolescents d'entre 6 i 16 anys i les seves famílies. De la mateixa manera, s'aborden les necessitats bàsiques dels destinataris a través de la gestió conjunta d'actuacions com els ajuts i recursos, el disseny i planificació d'actuacions basades en la participació ciutadana, el seguiment de famílies beneficiaries, l'organització de campanyes de recollida, la formació de famílies en competències parentals, etc.



L'experiència iniciada fa 6 anys ha permès consolidar a la ciutat un nou model de treball per a la cohesió social i la convivència intercultural. Fins a disset institucions, de caràcter públic i privat, una vintena de professionals i un equip de més de 80 voluntaris -que en moments puntuals es multiplica per fer front a campanyes específiques - han constituït aquest programa d'intervenció socioeducatiu.



L'alcalde ha recordat que l'ajuda de la Fundació 'la Caixa' i la implicació del voluntariat és clau per tirar endavant aquest projecte. De la seva banda, Enric Dalmau ha assenyalat que la voluntat de la Fundació amb aquestes iniciatives és contribuir a la igualtat d'oportunitats tot afavorint projectes destinats a millorar la situació de col'lectius vulnerables.



Durant el mateix acte, la Fundació 'la Caixa' i Càritas Diocesana de Tortosa també han signat un conveni de col'laboració per promoure el projecte Ujaripén: Intervenció comunitària amb la població gitana de Tortosa.