ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 10/10/2016
Un equip comunitari garantirà la continuïtat del procés per la millora de la convivència a Tortosa

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària 'la Caixa", Marc Simón; el Director de l'entitat ACISI, Raúl Martínez; i la Directora d'Institucions de CaixaBank a Tarragona, Tatiana Caro Legal, signen avui un conveni de col?laboració per garantir la continuïtat del procés comunitari intercultural impulsat a Tortosa des del 2010.



La signatura d'aquest conveni suposa avalar els resultats i impactes del model d'intervenció social desenvolupat, durant els darrers 6 anys, en el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural de l'Obra Social 'la Caixa" (en endavant 'el Projecte"). Així mateix, amb aquest Conveni les parts reconeixen la necessitat -i responsabilitat- de garantir la sostenibilitat de tot el que s'ha aconseguit a partir del manteniment d'un Equip Comunitari que garanteixi l'adequada aplicació dels elements conceptuals i metodològics del Projecte. Un Equip Comunitari, com a equip inespecífic que no presta serveis, sinó que aporta un temps i un mètode perquè institucions, recursos tècnics i ciutadania aportin, cadascú des del seu lloc, allò que els hi correspon per reforçar el procés comunitari intercultural.



Els continguts del conveni han estat validats en el sí de la quarta trobada de l'Espai de Relació Institucional del procés comunitari per la millora de la convivència i la cohesió social, celebrat avui a l'Ajuntament de Tortosa. Les 21 entitats i institucions integrants d'aquest espai, d'una banda, comparteixen que els 6 anys d'implementació del Projecte han suposat demostrar a la pràctica com la dinàmica comunitària constitueix un element d'innovació social que permet dotar els actors locals d'eines per avançar positivament en la millora de la convivència i la cohesió social. I de l'altra, es comprometen a ser part actives en el desenvolupament de la Programació Comunitària consensuada amb els diferents recursos existents (plans, programes, projectes, serveis...) i participada per la ciutadania: tot derivant hores per a feines comunitàries dels diferents recursos tècnics propis de cada entitat i institució participant; aportant recursos logístics, materials i humans; contribuint en la dinamització de la comunicació social i comunitària; fomentant i impulsant accions formatives i de capacitació dels actors implicats, etc.



Aquest Espai de Relació Institucional s'afegeix als altres espais de trobada i treball conjunt preexistents en el procés comunitari (tècnics -Espai Tècnic de Relació Ciutat de Tortosa- i ciutadans -Xarxa per la Convivència a Tortosa-) amb la finalitat de garantir el desenvolupament de la Programació Comunitària en el sí de la intervenció articulada en dits espais de treball conjunt: reforçant la continuïtat de les iniciatives portades a terme, particularment, en l'àmbit socioeducatiu, les necessitats bàsiques i l'ús social de l'espai públic; impulsant nova intervenció social en els àmbits de l'habitatge, la salut comunitària, el treball i l'ocupació, i tot plegat amb dedicació especial a la infància, la joventut i les famílies.



L'alcalde ha afirmat que la renovació d'aquest acord garanteix la sostenibilitat d'un projecte 'que ha estat molt important per a Tortosa i que ha trobat la complicitat de la societat civil des del primer moment". És precisament per la implicació decidida d'entitats i institucions, que permet a l'Ajuntament i l'Obra Social 'comprometre'ns amb més fermesa encara amb aquest projecte". Bel ha afegit que aquest treball transversal i conjunt dels últims sis anys ha permès transformar completament Tortosa. Marc Simón, de la seva banda, ha recordat que l'objectiu del projecte ha estat, des del primer moment, com millorar la convivència en un entorn d'alta diversitat com el que ha tingut la ciutat en els últims anys. El representant de l'Obra Social 'la Caixa" considera que el de Tortosa és el territori que millor resultat ha donat de tots i, de fet, és el primer que ha signat la renovació del conveni.