ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/10/2016
El Ple aprova les Ordenances Fiscals de 2017, amb una nova rebaixa del rebut d'escombraries i congelació de la resta de tributs

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat en sessió plenària les Ordenances Fiscals corresponents a l'exercici 2017, que inclouen una nova rebaixa d'un 1% de la taxa d'escombraries -que acumula una reducció del -12% en els últims quatre anys, la congelació de la resta de tributs i el manteniment i millora de les bonificacions socials. Els tributs de l'any vinent han estat aprovats amb els dotze vots favorables de CiU i ERC, l'abstenció del PP i el vot en contra dels set regidors de Movem i PSC. En el mateix Ple s'ha aprovat la distribució del superàvit assolit l'any 2015, destinant 972.000 euros a amortitzar deute municipal, que sumat a les amortitzacions ja realitzades durant el present exercici ha permès a assolir una amortització neta rècord de 6 milions d'euros, la qual cosa permet situar la ràtio d'endeutament en un 68% dels ingressos corrents.



També avui s'ha aprovat posar el nom de l'escultor Angel Acosta a la nova plaça que dóna accés al barri de Sant Llàtzer, a la confluència del carrer Barcelona i l'avinguda Canigó, just al costat del seu domicili. Acosta, que va morir l'abril de 2015 als 92 anys, va nèixer al Puerto de Sant Cruz, a les Illes Canàries, però va viure la major part de la seva vida -68 anys- a Tortosa. Aquí va produir la majoria de la seva obra pictòrica i escultòrica, bona part de la qual de càracter religiós. Va fer dos passos de la Setmana Santa tortosina, la Verge de les Angoixes i el Despullament de Jesús, així com el monument a la jota de la plaça Corona d'Aragó, sobre un disseny de Soriano Montagut. Acosta era una persona molt estimada al seu barri, Sant Llàtzer, i amb el nomenament d'aquesta plaça l'Ajuntament de Tortosa ha volgut fer-li un reconeixement, que s'afegeix al que se li va fer en el seu moment nomenant-lo fill adoptiu.



El Ple d'avui també ha aprovat una moció dels grups de CiU i ERC demanant al govern de l'Estat l'execució d'un pla pilot de transferència controlada de sediments des de l'embassament de Riba-roja fins a la desembocadura de l'Ebre, amb l'objectiu de lluitar contra la regressió i la subsidència del delta. També s'ha aprovat una moció del grup del PP demanant que s'apliquin mesures antilliscants en voreres i senyaltació horitzontal a Tortosa.