ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/09/2016
Tortosa inicia el curs escolar amb normalitat i sense grans canvis en la matrícula

El curs escolar 2016/2017 ha començat avui al municipi de Tortosa amb normalitat i una xifra d'alumnes similar a la de l'any passat. En primària es registren un total de 3.333 matrícules, 59 menys que el curs anterior, mentre que a secundària hi ha 1.549 alumnes en total, 5 més que l'any passat. En batxillerat i cicles formatius s'està a l'espera de tancar la matrícula per saber el nombre de matriculats, encara que es preveu una xifra similar a la de 2015/2016. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Ensenyament, Ana Algueró, han donat aquestes xifres a l'escola de la Mercè, on s'ha aprofitat per presentar algunes de les millores que l'Ajuntament ha fet en les últimes setmanes, consistents a la instal'lació de dos espais lúdics per a l'esbarjo dels més menuts.



L'alcalde ha explicat que la baixa natalitat i la disminució de l'arribada de nouvinguts fan que el volum de nous matriculats als primers cursos hagi disminuït sensiblement, malgrat que es mantenen el nombre de grups, 12 a Tortosa ciutat i 15 comptant els pobles. Entre les novetats del nou curs, l'alcalde ha fet notar la posada en marxa d'un nou itinerari de Pastisseria al grau mitjà de Cuina de l'Institut Joaquim Bau, que s'afegeix als de Cuina i Restauració, i Sala. Bel ha avançat que s'està treballant per incorporar, en un futur, un grau superior de Cuina. Al mateix centre, s'ha donat solució a l'increment de demanda del Batxillerat Artístic, tenint en compte que en el conjunt de la demarcació només Tortosa i Tarragona tenen aquest tipus d'ensenyament. L'alcalde ha agraït la sensibilitat del Departament d'Ensenyament per promoure aquestes dues novetats. En educació infantil, en una iniciativa conjunta del Departament i l'Ajuntament, s'han posat en marxa 10 places de llar infantil a Campredó, que s'afegeixen a les existents a Jesús i Bítem.



L'alcalde ha volgut posar en valor la feina duta a terme pel conjunt de la comunitat educativa i ha dit que no hi ha hagut problemes en la tria de centres per part d'alumnes, ja que gairebé s'han atés totes les primeres sol'licituds.



La directora de l'escola de la Mercè, Rosa Curto, ha mostrat els nous equipaments lúdics al centre i ha indicat que l'objectiu amb què treballen en aquesta escola és, fonamentalment, la millora dels resultats acadèmics dels alumnes i el foment de la cohesió social. Aquest centre ha registrat un lleu increment de matrícula, amb 16 nous alumnes, que ara formen un total de 207.