ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 21/07/2016
L'Ajuntament de Tortosa aprova l'avantprojecte de la nova piscina i treu a licitació el projecte executiu i l'obra

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui, en sessió plenària, l'avantprojecte i la licitació del projecte i l'obra de la nova piscina municipal i instal'lacions esportives complementàries. Aquesta actuació, que té un cost previst de 5,5 milions d'euros, es finançarà en una operació plurianual a tres anys. Les obres es preveu que puguin iniciar-se a finals de 2016 i s'executaran en dues fases: la primera amb un termini d'execució de 16 mesos i la segona amb una durada estimada de 5 mesos. D'acord amb l'aprovació d'avui, es poden presentar les corresponents ofertes fins al 15 de setembre. L'import total de la licitació és de 5.253.390 euros, als quals cal afegir els 234.225 euros de la direcció d'obra que es licitaran properament i els honoraris de l'avantprojecte (21.780), que sumen un total de 5.509.396 euros. Tant l'alcalde, Ferran Bel, com el regidor d'Esports, Joaquim del Pino, han expressat la seva voluntat perquè aquest sigui l'impuls definitiu a la nova piscina municipal. L'aprovació ha comptat amb el suport de tots els regidors presents al Ple, excepte PSC, que ha votat en contra, i Movem, que s'ha abstingut.



Les noves instal'lacions es construiran en dues fases per tal de no deixar a la ciutadania en cap moment sense servei de piscina. La primera consisteix en la construcció de la nova piscina, vestidors i serveis annexos. Finalitzada aquesta, s'abordarà l'espai ocupat per l'actual piscina coberta, que es destinarà a pistes de pàdel i resta de vestidors.



L'actuació projectada preveu redefinir completament tota la zona d'aigües de l'Estadi Municipal "Josep Otero" i reordenar els accessos al conjunt de les instal'lacions esportives. L'accés principal continuarà sent des de l'avinguda de l'Estadi, tant per a esportistes com per a públic en general, mitjançant un hall i passeig central que redistribuirà als usuaris i visitants a les diferents instal'lacions esportives del complex (piscina, velòdrom, camp de futbol, pista d'atletisme, pavelló poliesportiu i oficines de Tortosasport).



El nou edifici estarà format per un únic volum de dues plantes que integra tot el programa funcional, amb uns espais interiors que busquen potenciar la transparència i la llum natural. La planta baixa estarà formada per la piscina, vestidors, zona d'spa, a més de la cafeteria, àrea d'administració i atenció al client. Pel que fa a la piscina, el conjunt estarà format per 2 vasos, un de principal de 8 carrers de 21x25 metres, amb una profunditat de 1,80 m, i un altre de complementari de 6x12,50 metres d'una profunditat màxima de 1,20 metres, amb zona humida-wellness en el seu perímetre i circuit d'aigües, bany de vapor, sauna, dutxes bitèrmiques, etc. Dins d'aquest espai hi haurà una zona d'observació situada en un dels extrems de la piscina, amb una graderia amb capacitat per a 240 espectadors. La zona d'aigües estarà connectada a l'exterior a través d'una obertura que donarà a una zona enjardinada. Pel que fa als vestidors, n'hi haurà 6 (4 de grups i 2 de col'lectius), a banda dels d'àrbitres, infermeria i zona de dutxes. Aquests vestidors donaran servei no només als usuaris de la piscina, sinó també als del gimnàs i activitats de la planta superior. La planta baixa es completa amb quatre pistes de pàdel amb espai per instal'lar graderies desmuntables d'una capacitat de fins a 150 seients.



A la 1a planta s'ubicarà la zona esportiva, formada per una sala fitness-cardio i tres sales polivalents per a activitats dirigides complementàries, amb visió sobre el volum principal de vasos de piscina.



L'edifici en el seu conjunt ocupa una superfíci útil de 6.019 m2.