ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 04/07/2016
L'Ajuntament de Tortosa demana la dimissió del ministre de l'Interior pel cas de les escoltes telefòniques

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui en sessió plenària, amb el vot favorable de tots els regidors excepte l'abstenció del regidor del PP, exigir la dimissió del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, pel cas de les escoltes telefòniques que impliquen també al ja ex-director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, cessat la setmana passada pel Parlament per aquest mateix cas. La dimissió del ministre ha estat una petició dels grups de CiU, ERC i PSC, que l'han introduït en el debat plenari en forma de dues mocions, que s'han acabat debatent conjuntament. El text aprovat de la proposta de CiU i ERC, a més de demanar la dimissió de Fernández Díaz, alerta que tant el ministre com de Alfonso "haurien pogut fer un ús indegut del seu càrrec a l'intentar perseguir i reprimir ideològicament a polítics independentistes", i expressa el suport del consistori a les accions que puguin dur a terme el Parlament o el Govern per esclarir els fets i demanar responsabilitats.



El Ple d'avui també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, l'adhesió de l'Ajuntament de Tortosa a la campanya "No Puc Esperar", per tal de sensibilitzar la població davant les persones amb malalties inflamatòries intestinals. L'acord estableix que el consistori promourà i impulsarà accions entre l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU) amb les associacions de comerciants de la ciutat.



En la mateixa sessió plenària s'han rebutjat dos mocions del PSC sobre la millora de la senyalització de camins i xarxa viària, i sobre el correcte servei i atenció a les oficines de turisme, i dues més del PP en relació a la creació d'una partida pressupostària d'inversions ciutadana i sobre la rehabilitació del monument a la Batalla de l'Ebre.



Fora de les propostes de grups municipals, el Ple ha aprovat les festes locals de 2017, que en el cas de Tortosa ciutat, Els Reguers i Vinallop seran el 5 de juny i el 4 de setembre. A Bítem seran el 4 i 15 de setembre, a Campredó el 5 de juny i 25 de juliol, i a Jesús el 5 de juny i 4 d'octubre. També s'ha aprovat l'obertura comercial de dos festius addicionals a Tortosa l'any vinent: el 23 de juliol i el 31 de desembre.



En la mateixa sessió plenària s'han aprovat les bases específiques per a la concessió de subvencions a entitats esportives i associacions de veïns.