ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/06/2016
Tortosa consolida un model transversal de suport socioeducatiu a infants i les seves famílies basat en el voluntariat i la implicació d'entitats i institucions

En el quart any de desplegament del programa d'intervenció socioeducativa 6/16, Tortosa ha consolidat un model transversal de suport a infants i adolescents, i a les seves famílies, basat en la implicació d'entitats i institucions i, sobretot, en un nombre molt important de voluntaris i voluntàries. Gràcies a aquest programa desenes de joves disposen de menjador i campus a l'estiu, s'intervé per evitar casos de fracàs escolar i es treballa amb les famílies per millorar les seves habilitats en l'educació dels seus fills. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, de la regidora de Diversitat Cultural, Ana Algueró, de la representant de l'entitat ACISI, Assumpta Eixarch, i dels representants d'entitats i associacions participants han fet balanç avui de l'activitat del programa 6/16 durant 2015.



En el marc d'aquest programa es treballen tres eixos: família, escola i igualtat d'oportunitats. Diferents activitats i tallers permeten segmentar la població objectiu d'aquest projecte així com les entitats col'laboradores per tal d'actuar amb una major efectivitat. A tall d'exemple, en l'àmbit de millora de l'èxit escolar s'han prestat 212 serveis a xiquets i xiquetes en un total de 7 tallers. En igualtat d'oportunitats, hi ha hagut 466 serveis, entre els quals destaquen els 147 beneficiaris dels menjadors escolars d'estiu o els 170 dels campus i esplai d'estiu. Quant a les famílies, el programa 6/16 ha atès a 823 famílies en el marc de tallers com Vincles, Tàndem o Crèixer en família.



L'alcalde de Tortosa ha valorat que aquest s'ha demostrat "un model d'èxit", fonamentat en el treball en xarxa entre administracions i entitats i associacions, i la implicació d'un elevat nombre de voluntaris. Assumpta Eixarch, de la seva banda, ha recordat que el programa 6/16 és la vessant socioeducativa d'un projecte molt més ampli, de caràcter comunitari, que es fa en l'àmbit de tota la ciutat. Aquest projecte compta amb el suport de l'Obra Social 'la Caixa'.



Participen en el programa 6/16 l'Ajuntament de Tortosa, la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Ebre, la Diputació de Tarragona, la Reial Arxiconfraria de la Cinta, Càritas Interparroquial, Acisi, Creu Roja Tortosa, Espai Blanquerna, Atzavara Arrels, Comunitat Mesquita Al Fath, Amics i Amigues de la UNESCO Tortosa, EUSES, UOC, UNED, URV, Banc dels Aliments, Associació de voluntaris de "la Caixa", Club Bàsquet Cantaires, Club de Rem Tortosa, Lo Gambusí, Patronat "Sagrada Família" i el club UE Remolins-Bítem.