ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 26/05/2016
La gent gran de Tortosa veurà reduir el preu del bitllet del bus urbà fins a un 46% a partir del proper 1 de juliol

El proper 1 de juliol entren en servei les noves tarifes i itineraris de les línes 2 i 3 del transport públic urbà de Tortosa. Entre les principals novetats hi ha una important reducció del preu del bitllet en totes les categories, de fins a un 46 per cent en el cas dels jubilats i majors de 65 anys amb menys ingressos. Així, el bitllet senzill passa de costar 1,45 euros a 1 euro (-31%), la targeta multiviatge recarregable valdrà 8,50 euros en comptes dels 11,35 euros actuals (-25%), els estudiants pagaran 0,60 euros per viatge (abans 0,75), mentre que els jubilats i majors de 65 anys tindran un descompte de fins al 46% en funció dels ingressos.



S'estableixen dues tipologies de sèniors amb sengles descomptes diferenciats. Els jubilats i/o majors de 65 anys que tinguin uns ingressos mensuals inferiors a l'1,5 de l'Indicador de Renda de Suficiència (IRSC) -853,68 euros/mes, 11.951,6 euros/any- gaudiran d'una tarifa de 0,40 euros/viatge, un 46% menys que el que paguen actualment. Tindran una limitació de 250 viatges anuals. La gent gran que tingui ingressos superiors a l'1,5 l'IRSC pagarà 0,70 euros per bitllet, un 6,6 per cent menys que ara, amb una limitació de 150 viatges anuals. En ambdós casos, per tal d'obtenir la targeta recarregable a l'estació d'autobusos HIFE caldrà que abans passin pel Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Tortosa per fer-se la targeta "Tortosa Sènior", que donarà dret als títols de viatge i a altres descomptes en l'àmbit de la cultura i l'oci a la ciutat. Aquesta targeta pot obtenir-se a partir del proper 1 de juny.



L'alcalde, Ferran Bel, acompanyat de la regidora de Mobilitat, Meritxell Roigé, i la regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, ha informat avui dels detalls del nou contracte del transport públic urbà de viatgers i ha fet una crida a la gent gran que n'és usuària perquè passi per l'Ajuntament, a partir de l'1 de juny, a tramitar la targeta que els permetrà gaudir dels descomptes.



Bel ha explicat que l'objectiu del nou contracte del bus urbà, que té una durada de 15 anys i un import d'1,8 milions d'euros, és fer més eficient el servei, generant nous estalvis gràcies a la seva optimització que, alhora, permet una reducció substancial de les tarifes.



Pel que fa a les línies que entraran en servei l'1 de juliol, cal recordar que la L-2 s'amplia al barri de Sant Llàtzer fent parades a l'avinguda Canigó i al nou centre educatiu. La L-3 dóna servei per primera vegada al centre històric, al barri del Rastre i Parador, a més de fer parada a la Comissaria dels Mossos i col'legi del Temple. La L-D, dels dissabtes, fusiona les dues línies en un sol recorregut. L'estació d'autobusos és principi i final de totes les línies, fent d'intercanviador dels busos urbans i interurbans.



Les línies urbanes de Tortosa tenen una mitjana anual de 70.000 viatgers.