ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 14/03/2016
La Biblioteca Marcel'lí Domingo esdevé el gran centre social i cultural de Tortosa als 10 anys de la seva estrena

La Biblioteca Marcel'lí Domingo (BMD) celebra enguany el seu desè aniversari havent assolit importants fites en nombre d'usuaris (1,4 milions), documents prestats (1,6 milions) o carnets d'usuaris expedits (27.000). Però més enllà de les xifres, la biblioteca de Tortosa té el mèrit d'haver aconseguit convertir-se en un espai referent a la ciutat en l'àmbit de la cultura i també com a element socialitzador. Ho constaten alguns dels guardons rebuts, com el Maria Moliner, d'àmbit estatal, de foment de la lectura, o els reconeixements a la tasca del voluntariat, un fet distintiu de la Biblioteca Marcel'lí Domingo, que fa possible desenes d'activitats com els conta-contes o el préstec a domicii. Per commemorar aquests primers 10 anys, la BMD ha organitzat un complet programa d'activitats, que s'allargarà durant tot 2016, i que avui han presentat la regidora de Cultura, Dolors Queralt, la directora de la BMD, Irene Prades, i la cap de Cultura, Maria Josep Bel.



Queralt ha afirmat que la BMD ha acoseguit convertir-se en "el cor cultural de Tortosa", un equipament que ha acabat generant fiials, com la biblioteca de Jesús, la de Campredó i la que properament obrirà a Bítem. La titular de Cultura ha volgut agrair la implicació del personal de la biblioteca i la de les desenes de voluntaris que, al llarg de l'any, dediquen una part del seu temps a col'laborar-hi per fer arribar el gust per la lectura a més persones. Pel que fa a l'equipament, la regidora ha explicat que s'ha fet un tancament acústic a la sala de lectura de la 1a planta per tal de faciitar l'estudi, i que en breu es millorarà l'àrea infantil de la planta baixa.



La directora de la BMD ha informat dels principals actes que s'han programat durant els propers mesos en el marc de la celebració dels 10 anys de la biblioteca. Entre aquests destaquen l'exposició "10 anys de sensacions", conta-contes, mostres de fotografia, una bicicletada literària, rutes culturals, lectures dramatitzades, conferències, música i poesia.