ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/11/2015
Despuig, Arbó, Bladé, Moncada i Vergès protagonitzen les I Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de la Biblioteca

La Biblioteca Marcel'lí Domingo organitza aquesta setmana les I Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc, que han tingut lloc aquesta setmana. Cinc dels grans noms de les lletres ebrenques, Cristòfor Despuig, Sebastià Juan Arbó, Artur Bladé Desumvila, Jesús Moncada i Gerard Vergés, han protagonitzat unes jornades en què la fusió entre literatura i paisatge han centrat bona part de les ponències. La regidora de Cultura, Dolors Queralt ha recordat que des de la Biblioteca s'impulsen diverses iniciatives per fomentar el gust per la literatura, i que les rutes literàries, com la de Gerard Vergés, en són un bon exemple. "És una manera de posar paisatge a una realitat lingüística i literària."



Aquest dijous, el professor Emigdi Subirats farà la ponència dedicada a les rutes literàries com a eina educativa. En acabar, el filòleg Enric Querol pronunciarà una conferència sobre Cristòfor Despuig. La ruta literària sobre aquest prohom del Renaixement tortosí anirà a càrrec de la directora de la Biblioteca, Irene Prades, i de la tècnica Xell Aixarch. L'últim dia de les jornades, divendres 13, està dedicat a l'escriptor de la Ribera d'Ebre, Artur Bladé, sobre el qual parlarà el seu biògraf, Xavier Garcia.



Aquestes jornades estan reconegudes pel Departament d'Ensenyament com a activitat de formació permanent del professorat, per la qual cosa estan pensades també com a recurs educatiu per ensenyar literatura a les escoles i instituts. Tanmateix, totes les ponències i rutes literàries estan obertes al públic en general. Es tracta d'unes activitats que forment part de la prèvia de la 65a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, que es farà a Tortosa l'11 de desembre, organitzada per ?'mnium Cultural i l'Ajuntament de Tortosa.