ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 29/10/2015
Els Reguers organitza una nova edició de la Fira del Rovelló

Si el 2014 va ser un any excepcional de rovellons a la zona dels Ports, la climatologia dels últims mesos ha impedit repetir les imatges de cistells plens i els aficionats apuren la temporada esperant una pluja que no arriba i que fa improbable una brotada tardana. Malgrat tot, als Reguers ho tenen tot a punt per a una nova edició de la Fira del Rovelló, i els organitzadors asseguren que de rovellons, encara que no siguin tots del Port, n'hi haurà. L'alcaldessa dels Reguers, Esther Vidal, i el president de l'associació Vent Fort, Alfredo Ferré, com a entitat organitzadora, han presentat avui la IX Fira del Rovelló, que se celebra el proper cap de setmana.



La festa d'enguany va tenir una prèvia diumenge passat, amb un dinar de germanor al Port, que va comptar amb un públic força nombrós. Però la fira, pròpiament dita, comença aquest dissabte 31 d'octubre amb l'obertura del recinte firal amb uns 50 estands, la meitat d'empreses, entitats i associacions del poble. Hi trobarem rovellons, però també borraines, rebosteria, embotits, manualitats, i un clàssic dels Reguers, l'art de la pauma, de tradició centenària. De fet, el recinte firal és l'antic assecador de pauma, rehabilitat i reconvertit ara en espai multiusos. Cal recordar que el treball de la pauma o margalló per a fer cabassos és avui encara una activitat tradicional als Reguers que antígament tenia un pes molt important en l'economia del poble, d'on sortien desenes de milers de cabassos que es distribuïen arreu del país.



Els actes de la Fira del Rovelló comencen dissabte amb una gimcana infantil, actuacions musicals, tast d'all-i-oli i una marató solidària d'elaboració de pauma, que destinarà els diners recollits a Creu Roja. A les 18 hores es farà l'acte inaugural, que aquest any s'ha encarregat a l'enginyer reguerenc Lluís Chavarria. La primera jornada de la fira acabarà amb un sopar de castanyada. L'endemà diumenge hi haurà més música i activitats per als més menuts, demostració gastronòmica -a càrrec de Plat i Got- i una ballada de jotes amb la participació de diferents pobles del territori.