ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 01/09/2015
L'alcalde de Tortosa rebutjarà davant del Consejo del Agua la proposta de Pla Hidrològic (2015/21) per no incloure el cabal ecològic aprovat per la CSTE

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, expressarà la seva oposició a l'informe sobre la proposta de projecte de Pla Hidrològic de Conca de l'Ebre (2015-2021) que aquest dijous se sotmetrà a debat a Saragossa en el marc del Consejo del Agua de la Demarcació Hidrogràfica de l'Ebre. Bel, que està convocat en la seva condició de representant de la Generalitat de Catalunya, i també com a alcalde, exposarà novament el rebuig del Govern català i el de la majoria d'institucions locals de les Terres de l'Ebre davant d'un Pla "que no té en compte les necessitats de cabal ecològic del riu Ebre en el seu tram final", al temps que "ignora els suggeriments proposats per la Generalitat i que l'Ajuntament de Tortosa ha fet seus". El Consejo del Agua, en el seu informe de preguntes, observacions i suggeriments presentats a la proposta de Pla Hidrològic, demarcació hidrogràfica de l'Ebre (PHE-89), desestima les propostes formulades pels ajuntaments de Tortosa i Deltebre, i pel Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que els arguments d'aquesta desestimació "estan molt poc fonamentats (pàg. 90) especialment respecte els cabals (PHE-76, Generalitat de Catalunya, pàg.69)."



Ferran Bel ha manifestat que si aquest informe s'aprova tal i com està previst, l'Ajuntament de Tortosa "continuarà oposant-se en tots i cadascun dels passos de la tramitació del Pla, tal i com ja va fer en el tràmit del període anterior".



L'Ajuntament de Tortosa va presentar el passat 30 de juny, segons acord de la Junta de Govern Local i en compliment de l'ordre del Ministeri d'Agricultura de 30 de desembre de 2014, un conjunt de suggeriments i observacions a la proposta de projecte de revisió del Pla Hidrològic de l'Ebre, als efectes de millorar el règim de cabals previst per al tram final del riu. Aquests suggeriments consisteixen essencialment en donar suport a la proposta feta per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre (CSTE), amb el consens de totes les parts, que es recull en el document "Revisió i actualització de la proposta de règim de cabals ecològics al tram final de l'Ebre, delta i estuari".