ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/04/2015
L'Ajuntament de Tortosa es dota d'una ordenança que regula diversos àmbits del medi ambient

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui en sessió plenària l'aprovació inicial d'una ordenança general de medi ambient que regularà la gestió dels residus, la neteja de la via pública, els diversos tipus de contaminació (acústica, lluminosa, atmosfèrica,...), la protecció i tinença d'animals de companyia, les instal'lacions de radiocomunicació i l'abocament d'aigües residuals al riu Ebre. L'alcalde ha explicat que aquesta ordenança, que estava prevista en el Pla d'Actuació Municipal, inclou aspectes que fins ara no estaven regulats i altres que ho estaven de manera molt sectorial. "Dotem l'Ajuntament d'una eina avançada i ambiciosa per una major protecció mediambiental al nostre municipi", ha afegit.



El Ple d'avui també ha aprovat posar el nom de l'escriptor i Premi Nòbel Ernest Hemingway al carrer situat entre els carrers Cervantes i Despuig, darrera l'antic cine Femina, on hi ha l'accés al refugi antiaeri de la Guerra Civil que l'Ajuntament ha recuperat recentment per fer-lo visitable. Hemingway va cobrir informativament la Batalla de l'Ebre i Tortosa com a front de guerra. Les seves cròniques d'una ciutat devastada pels bombardejos van fer la volta al món i van donar a conèixer els estralls de la Guerra Civil.



En el marc del Ple del mes d'abril també s'ha aprovat el reconeixement extrajudicial de crèdits, que ha estat de 144.000 euros relatius factures de 2014 entrades durant el 2015, majoritàriament referides al consum elèctric. Pel que fa a factures corresponents a l'anterior exercici i corresponents a despeses sobrevingudes, s'han aprovat 74.386 euros. L'alcalde ha expressat la seva satisfacció per la reducció a la mínima expressió de l'extrajudicial assolida durant aquest i anteriors exercicis, i ho ha comparat amb els extrajudicials de xifres de 3 milions d'euros que s'havien arribat a registrar en governs anteriors. Ferran Bel ha volgut agrair expressament el treball de regidors i tècnics en l'estricte compliment del pressupost.



El Ple també ha votat favorablement una modificació pressupostària vinculada a la celebració, a finals d'aquest any, de la 65a Nit de Santa Llúcia, que organitza ?'mnium Cultural i que per segona vegada en la història es celebra a Tortosa. L'alcalde no ha avançat més detalls a l'espera de la signatura properament del conveni amb l'entitat promotora. La sessió plenària del mes d'abril també ha servit per anunciar un concert de música a càrrec de Jordi Savall, que tindrà lloc a la Catedral l'11 de juliol, amb motiu de la commemoració dels 20 anys de la Festa del Renaixement.



Mocions dels grups polítics

En l'apartat de mocions, el Ple ha aprovat per unanimitat de tots els grups donar suport al Banc d'ADN per facilitar les identificacions dels desapareguts durant la Guerra Civil. També ha tirat endavant les mocions d'ERC en favor de la reforma horària, i de compareixença de l'Ajuntament de Tortosa com a part en la querella contra l'Estat per crims contra la humanitat per l'afusellament de qui va ser alcalde de la ciutat, Josep Rodríguez. El Ple també ha aprovat les mocions del PSC sobre la petició a la Generalitat de publicació del Pla Estratègic de les TE, en defensa de l'activitat de les ramaderies de bous braus de les Terres de l'Ebre, i la d'IC-ET d'exempció de la taxa d'ocupació de la via pública per a entitats sense afany de lucre.



Per contra, la majoria dels regidors al Ple han rebutjat les mocions del PSC sobre el 3r institut i sobre els drets socials i de la classe treballadora.



El Ple del mes d'abril ha començat amb el reconeixement de l'escultor Angel Acosta que li ha fet l'alcalde, amb motiu de la seva mort. El finat va ser nomenat fill adoptiu l'any 2004. És l'autor de dos passos de la Setmana Santa i de diverses talles d'esglésies de la diòcesi de Tortosa, entre altres.