ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 26/03/2015
El compliment del Pla d'Actuació Municipal (2011-2015) supera el 90% en actuacions fetes o a punt de finalitzar

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha fet balanç avui del grau de compliment del Pla d'Actuació Municipal del mandat 2011-2015, que és a punt de finalitzar. A hores d'ara un 91,73 per cent de totes les actuacions estan executades o en execució. En xifres absolutes, són 521 actuacions sobre un total de 568. D'aquestes, les que estan finalitzades són 457 (80,46%) i 64 estan en fase d'execució (11,27%). Bel ha recordat que el PAM és un instrument que va incorporar-se a l'Ajuntament de Tortosa en el seu primer mandat i que ara ja s'ha acabat convertint en una eina imprescindible i de referència per a la gestió de la ciutat. L'alcalde, que ha destacat l'elevat grau d'assoliment del Pla, ha avançat que la seva voluntat és fer-lo encara més transparent introduint-hi millores com la geolocalització i imatges. La presentació del balanç del PAM ha comptat amb la presència de la 1a tinent d'alcalde, Meritxell Roigé.



Ferran Bel ha recordat que el PAM és el full de ruta del govern municipal, que està basat en la priorització d'esforços i recursos, i que està pensat com un instrument de gestió, transparència i compromís. Permet un major control per part de la ciutadania, ja que està disponible al web municipal, inclou moltes actuacions transversals, malgrat que estan organitzades per regidories, i és dinàmic i revisable, en el sentit que està obert a la inclusió de noves actuacions en base a necessitats, idees i oportunitats.



El PAM que es va presentar a començaments de mandat incloïa 412 actuacions, a les quals cal afegir 170 de noves i descartar-ne 14, que donen com a resultat les 568 finals. Quant a les actuacions de nou ingrés al PAM, destaquen el projecte de remodelació integral del pont de l'Estat, el camí del Mig, la museïtzació del refugi antiaeri, Tortosa ciutat cardioprotegida, l'accés vertical a la muralla medieval, l'oficina de Turisme o el reglament de participació ciutadana.