ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/10/2014
La nova Casa d'Infants de Tortosa iniciarà la seva activitat en les properes setmanes

Tortosa disposarà en breu d'una nova eina per afrontar situacions de risc i/o desemparament en infants i preadolescents: la Casa d'Infants, una iniciativa del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya que s'implanta a Tortosa amb l'objectiu de treballar amb aquests xiquets i les seves famílies. Aquesta casa i una altra que s'obrirà simultàniament a Gandesa, són les primeres de les seves característiques a les comarques de l'Ebre i de Tarragona. La gestió s'ha encarregat a la Fundació Acció Social Infància (FASI), amb una dilatada experiència en aquest àmbit arreu del país. La directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Mercè Santmartí, acompanyada de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Ana Algueró, i de l'equip multidisciplinar que gestionarà la Casa d'Infants, han visitat les noves instal'lacions, que iniciaran la seva activitat en breu.



L'objectiu de les Cases d'Infants és ajudar als progenitors a recuperar les seves habilitats per tirar endavant el seu entorn familiar, evitant que l'administració hagi d'assumir la tutela dels menors. A diferència dels Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE), on els infants i adolescents que hi viuen estan sota la tutela de la Generalitat, les Cases d'Infants pretenen evitar aquest extrem donant una nova oportunitat als pares. El perfil d'aquests progenitors són famílies amb problemes estructurals de base, o bé puntuals, que els professionals dels Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) consideren que se'n poden sortir amb el seu suport.



Les Cases d'Infants tindran un equip de cinc educadors i dos treballadors familiars. La de Tortosa s'ha instal'lat en uns habitatges que l'Ajuntament ha ofert per a aquest servei.