ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/08/2014
L'Ajuntament urbanitza la prolongació de l'avinguda Canigó i carrer Rubí per poder donar servei al nou centre educatiu Sant Llàtzer

L'Ajuntament de Tortosa continua avançant en les obres d'urbanització de la prolongació de l'avinguda Canigó i del carrer Rubí, al barri de Sant Llàtzer, que han d'estar finalitzades en el termini d'un mes, amb l'objectiu de garantir els accessos als usuaris del nou centre educatiu que s'estrenarà precisament en l'inici de curs. L'obra consisteix en la pavimentació dels dos vials, uns 355 metre linials, construcció de voreres, enllumenat i dotació de la resta de serveis. Un mur de protecció separarà l'avinguda Canigó del canal de l'esquerra i de la línia del ferrocarril. L'actuació té un cost de 235.000 euros i l'executa l'empresa Urcotex. L'alcalde, Ferran Bel, i la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, han fet avui una visita a peu d'obra.



L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament es va veure obligat a actuar en la urbanització d'aquests vials després de la negativa del titular de la propietat del polígon d'actuació afectat, i l'obra es paga amb la fiança que en el seu moment va dipositar aquest mateix propietari. L'obra estarà acabada per a l'inici del nou curs, el 15 de setembre, i els usuaris del nou centre educatiu podran entrar normalment pels dos accessos que tindrà l'equipament, un per als alumnes d'infantil i primària i un segon per als estudiants de 1r i 2n de secundària de l'Institut Cristòfol Despuig, que a partir d'aquest curs traslladen a aquest edifici les classes que fins ara feien a l'edifici Betània.



Més enllà dels accessos a l'escola, l'alcalde ha avançat que a finals d'any l'Ajuntament confia a completar l'obertura de l'avinguda Canigó en l'únic tram que encara resta pendent, a la part nord, en la seva connexió amb el carrer Barcelona. Cal recordar que, fa uns mesos, es va urbanitzar un altre tram aprofitant les obres d'ampliació del barranc de la Lle per sota del canal i de les vies del tren. Quan l'avinguda Canigó estigui completada es podrà circular en doble sentit des del seu inici i fins al Consell Comarcal del Baix Ebre. Ferran Bel ha aprofitat avui per avançar que quan això passi, l'Ajuntament convertirà el carrer Barcelona en vial de sentit únic, d'entrada a la ciutat, de manera que el sentit invers s'haurà de fer per l'avinguda Canigó. Aquesta actuació en matèria de mobilitat permetrà generar desenes de nous aparcaments i ampliar el carril bici en aquesta zona de Tortosa. "Estem davant d'una transformació molt important per al barri de Sant Llàtzer i per a tota la ciutat", ha afegit Bel.