ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 27/07/2014
Tortosa acomiada la Festa del Renaixement més multitudinària i amb més visitants estrangers

La desfilada dels grups participants posarà aquest vespre punt i final a la XIX Festa del Renaixement, en una de les edicions amb més públic i de procedència més diversa. Les taquilles de tots els espectacles d'aforament limitat han vorejat el 100% d'ocupació en totes les sessions i indicadors d'afluència de visitants com les tones brossa recollida estan molt per sobre dels anys anteriors. De fet, transitar pels carrers del nucli antic durant aquests últims dies no ha estat fàcil i els restaurants i tavernes de la Ruta de Saboga s'han pogut veure ben plenes. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, han fet un primer balanç de la Festa destacant aquesta bona afluència de públic i l'absència d'incidents.



L'alcalde ha valorat la consolidació de la projecció internacional de la Festa, amb la presència de més espectacles d'origen forani i l'assistència d'un públic força nombrós de l'àrea metropolitana de Barcelona, però també d'arreu de l'Estat, França i Itàlia. Ahir dissabte, un grup d'uns 200 turistes russos que estiuegen a Salou va visitar la Festa del Renaixement fruit del treball conjunt entre l'Ajuntament i el Patronat de Turisme de la Diputació amb operadors internacionals de la Costa Daurada. Ferran Bel considera que la bona resposta del públic s'explica en bona part per les campanyes impulsades per l'Ajuntament, a través del Pla de Foment del Turisme, per captar l'atenció dels diferents mercats emissors.



Bel també ha valorat la progressiva extensió dels espais de la Festa per tots els racons del centre històric de Tortosa, que han anat creixent a mesura que la rehabilitació integral del nucli antic (PINCAT) s'ha anat consolidant. De cara a la propera edició, s'incorporaran els carrers Moncada i Bonaire, plaça Montserrat i plaça Mossèn Sol, una vegada urbanitzats.



L'alcalde ha volgut fer un balanç positiu de l'evolució de la Festa del Renaixement durant els 8 anys en què ha estat al capdavant de l'Ajuntament de Tortosa, en la mesura que "hem aconseguit fer un salt qualitatiu molt important, aconseguint la implicació de voluntaris i entitats".



De la seva banda, el regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha fet una valoració molt positiva de la venda en línia d'entrades, que s'ha posat en marxa enguany per primera vegada, i ha avançat que l'organització ja està treballant en la propera edició.