ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 04/06/2014
L'Ajuntament de Tortosa convoca la primera edició del Festival d'Intervencions Efímeres A Cel Obert

Els claustre del Convent de Sant Joan o els patis del palau Despuig i del Convent de la Puríssima, entre d'altres, seran objecte de diferents accions artístiques en el marc del 1r Festival d'Intervencions Efímeres "A Cel Obert", que l'Ajuntament de Tortosa organitza amb l'objectiu de promoure la creació artística i la difusió del patrimoni de la nostra ciutat. El concurs va dirigit a creadors -persones físiques o col'lectius- de diferents àmbits de l'art i del disseny, i el format de la intervenció és lliure. El jurat seleccionarà els cinc projectes guanyadors, que rebran una dotació de 500 euros per poder executar la seva obra. Aquest festival compta amb el suport de l'Antena Cultural Tortosa de la Universitat Rovira i Virgili (URV).



"A Cel Obert" vol interconnectar arquitectura, història, art, cultura i turisme sobre la marca Tortosa. I per fer-ho es planteja donar visibilitat a espais arquitectònicament interessants, com els claustres de convents i patis de palaus del centre històric de la ciutat, i proposar-los com a escenaris artístics. El regidor de Cultura, Joaquim del Pino, destaca entre els objectius del nou Festival d'Intervencions Efímeres la voluntat de posar en valor el patrimoni arquitectònic de la ciutat, fomentar l'interès dels artistes per Tortosa com a excusa per desenvolupar la seva obra, i continuar fent crèixer l'oferta cultural i turística per generar visitants a la ciutat.



Cada edició de "A Cel Obert" tindrà una temàtica diferent, que determinarà expressament el jurat. La selecció dels projectes es farà a través d'un jurat que valorarà tant la qualitat del projecte, innovació i originalitat, com la viabilitat econòmica i tècnica. També es tindrà en compte que l'obra sigui capaç de vincular-se amb la història i les peculiaritats arquitectòniques del pati o claustre escollit.



Les bases del concurs poden consultar-se a la pàgina web del Festival www.acelobertfestival.cat i el termini per presentar-s'hi finalitza el dia 12 de juliol de 2014.