ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/05/2014
Tortosa intensifica la campanya de promoció de la ciutat que ha ajudat a incrementar visitants en els últims mesos

En la seva aposta per incrementar el número de visitants a la ciutat, l'Ajuntament de Tortosa ha impulsat un seguit d'accions en els últims mesos que en els properes setmanes agafaran encara més força gràcies a la represa de la campanya "Tortosa, Ciutat del Renaixement. Cultiva l'art de viure!", que novament es podrà veure a les principals televisions d'àmbit nacional. Simultàniament, l'exposició de fotografia de gran format "Tortosa i les Terres de l'Ebre. L'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori", prossegueix la seva itinerància i, després de visitar Barcelona, Tarragona i Morella, arriba aquest dijous a Girona, coincidint amb el festival "Temps de flors", un dels esdeveniments que més visitants porten a la ciutat. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Turisme, Alfredo Ferré, han informat avui d'aquestes accions i han fet una valoració de l'evolució del turisme a Tortosa durant aquests primers mesos de 2014.



El proper dijous 15 de maig, a les 19 hores, la delegació del Govern de la Generalitat a Girona acollirà l'acte d'inauguració de l'exposició "Tortosa i les Terres de l'Ebre. Assistiran els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, i de Girona, Carles Puigdemont, així com el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús. L'exposició compta amb una trentena d'imatges de gran format, del fotògraf ?'scar Lanau, organitzades en tres eixos temàtics: "El Renaixement a Tortosa i les Terres de l'Ebre", "El riu Ebre i la navegació fluvial" i "Dels Ports al delta de l'Ebre per la Via Verda de la Val de Safan". Les fotografies de l'eix temàtic corresponent al Renaixement evoquen escenes quotidianes en espais emblemàtics de la ciutat com els Reials Col'legis, el passeig de Ronda, la Catedral, el Museu, el Call Jueu, el Portal del Romeu, els Jardins del Príncep o el Centre d'Interpretació del Renaixement. Aquest mateix àmbit també s'il'lustra amb imatges del llegat renaixentista a la resta de les Terres de l'Ebre, com és el cas d'Horta de Sant Joan i Arnes.



L'eix dedicat al riu Ebre i la navegació fluvial inclou activitats d'oci aquàtic al riu i al delta de l'Ebre, l'esport del rem, la navegació d'esbarjo amb el llagut "Lo sirgador" o amb les embarcacions de l'embassament de Ribaroja, o les activitats de pesca. Finalment, el tercer àmbit anomenat "Dels Ports al delta de l'Ebre per la Via Verda de la Val de Safan" dedica el seu contingut a mostrar la natura dels dos parcs naturals de les nostres terres, la via verda en els seus diferents trams i la possibilitat de realitzar diferents activitats esportives en aquest marc natural.



La informació dels panells està en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), té un codi QR que redirigeix l'usuari a un espai web relacionat amb la imatge i incorpora altre material promocional. Només en l'última parada a la ciutat de Morella, s'han registrat més de 12.000 visitants.



Aquesta exposició està cofinançada per l'Ajuntament de Tortosa i la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla de Foment Turístic, i la Diputació de Tarragona.



Campanya dels tres actors

D'altra banda, en les properes setmanes es torna a posar en marxa la campanya "Tortosa, Ciutat del Renaixement. Cultiva l'art de viure!", coincidint amb l'inici de la temporada turística d'estiu, que podrà veure's durant el mes de juny per TV3 i 8tv. Aquesta campanya, que va posar en marxa l'any passat l'Ajuntament de Tortosa, en el marc del Pla de Foment Turístic, està protagonitzada per Belén Fabra, Pere Ponce i Sílvia Sabaté, tres actors tortosins que ficcionen el retorn a la ciutat que els va veure nèixer per redescobrir el seu patrimoni, espais naturals, gastronoma i comerç.



Creix el nombre de visitants

L'exposició itinerant, la campanya televisiva, però també les diferents actuacions que l'Ajuntament de Tortosa ha dut a terme en els últims mesos a la ciutat han contribuït a una destacada millora dels registres de visites al municipi. A tall d'exemple, durant els primers quatre mesos de