ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 01/04/2014
L'Ajuntament passa a gestionar la zona blava i redueix places allí on hi havia poca rotació

L'Ajuntament de Tortosa ha aprofitat per fer alguns canvis en la zona d'estacionament regulat en superfície, la zona blava, coincidint amb l'inici de la gestió directa d'aquest servei, que el consistori ha encarregat a la societat municipal GUMTSA. Dos anys després de l'ampliació del nombre de places i carrers de la zona blava a Tortosa, que va passar de 526 a 792, d'acord amb el que disposava el Pla de Mobilitat Sostenible, el govern municipal ha valorat la necessitat de prescindir d'un total de 73 places que es considera que no compleixen la funció de rotació que li és pròpia a l'estacionament en zona blava. Aquests aparcaments estan situats al carrer Rosselló (24 places entre l'avinguda Generalitat i el passeig Moreira), el carrer Ronda Docs (39 places) i el carrer Ronda Reus (10 places entre els carrers Màrtirs Ciutat i Cervantes). El temps màxim d'estacionament també sofreix modificacions i s'amplia d'1 hora 30 minuts a 2 hores. Finalment, la zona blava del barri de Ferreries serà gratuïta els dissabtes la tarda durant tot l'any, i no només a l'estiu com fins ara. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la 1a tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, i la regidora de Mobilitat, Beatriz Viñuela, ha informat avui d'aquests canvis en l'estacionament regulat en superfície, que són efectius des de l'1 d'abril.



"La gestió directa de la zona blava ens permet ser més àgils a l'hora de fer algun retoc", ha indicat l'alcalde, qui ha recordat que en breu no preveu tornar a externalitzar-la. "El moment econòmic actual aconsella mantenir la titularitat municipal de la zona blava, ja que si l'externalitzéssim ara el cànon que rebria l'Ajuntament seria potser apropiat en el moment actual però inferior al desitjat en un futur, quan la situació econòmica millorés. Per aquest motiu, preferim no condicionar aquesta decisió, que s'haurà de prendre en el proper mandat." Pel que fa als ingressos d'aquest servei, l'alcalde ha precisat que "si som diligents en la gestió no hem de tenir cap desequilibri pressupostari".



Tècnics municipals han fet durant les últimes hores els canvis preceptius en tots els parquímetres de la ciutat i ja s'estan pintant novament els estacionaments que deixen de ser zona blava.



Divendres vinent es farà un Ple extraordinari per resoldre, d'acord amb els informes jurídics pertinents, els recursos plantejats per alguns grups municipals contra la resolució dels contractes amb l'empresa adjudicatària de l'estacionament en zona blava i del complex d'aigües, confirmant els acords adoptats en la sessió plenària del 7 de gener.