El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya, posa en marxa el concurs "Gastroliterari", en el qual els participants han de presentar videos breus amb receptes de cuina basades en llibres de qualsevol temàtica, tant de ficció literària com de coneixements. Només es demana que el llibre triat -que pot ser infantil o per adults- ha de formar part del fons de les Biblioteques Públiques de Catalunya, i els videos també es poden presentar en dos categories, familiar i adults.
Poden prendre part en el "Gastroliterari" persones de totes les edats que tinguin carnet de qualsevol biblioteca de la xarxa, amb un equip de mínim dos persones i màxim de quatre. Es concedirà un premi a cada categoria, consistent en un pastís gegant per a celebrar l'aniversari de la biblioteca pública de l'equip guanyador, un altre pastís per a cada guanyador i un àpat per a quatre persones al famós restaurant Semproniana de Barcelona, ubicat en el mateix espai que abans havia estat l'editorial homònima.
Els videos es poden presentar fins al 7 d'abril, tot penjant-los a Youtube o a Vimeo i enviant l'enllaç i les dades de l'equip a la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. El jurat estarà format per Ada Castells, escriptora i periodista; Josep Sucarrats, cuiner; Ada Parellada, cuinera, i Carme Fenoll, cap del servei de biblioteques. Es valorarà l'originalitat de la recepta, l'argumentació literària i gastronòmica, i la qualitat tècnica del video. Els resultats es faran públics el proper 22 d'abril.