ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 14/11/2013
La Biblioteca posa en marxa un nou format de Club de Lectura: "Llegir el Teatre"

La Biblioteca Marcel'lí Domingo de Tortosa ha encetat un nou format de Club de Lectura impulsat pel TNC (Teatre Nacional de Catalunya), en el qual es convida a treballar les obres programades a la temporada. Aquesta activitat compta amb la col'laboració de la Xarxa Transversal i el Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya. El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, recent Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, és el "padrí" d'aquest projecte, que permetrà llegir les obres del TNC (vuit per temporada), realitzant una sessió cada mes entre novembre i juny. Aquestes lectures aprofondiran en els secrets i claus de la posada en escena de les obres, tot analitzant el text concret.



Aquest programa busca millorar la formació de l'espectador teatral, augmentant el grau d'exigència artística i d'implicació ciutadana respecte al fet teatral i cultural. Així, la biblioteca proporcionarà al lector diversos exemplars del text proposat i el materia necessari per treballar-lo i entendre'n l'interès, per tal de poder fer-ne una lectura en profunditat.



La primera d'aquestes lectures a la BMD de Tortosa va tenir lloc el passat dimecres 6 de novembre, activitat coordinada per Xavier Aragó i Xell Aixarch. Les persones interessades a participar en aquest programa de lectures teatrals han de posar-se en contacte amb la mateixa Biblioteca Marcel'lí Domingo. Els lectors participants de cada obra podran assistir a la posada en escena de la mateixa al TNC a Barcelona i gaudir de descomptes en l'adquisició d'entrades, i altres avantatges, com la trobada de benvinguda amb el director artístic del TNC o amb l'escriptor Josep maria Benet i Jornet.