ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 29/10/2013
Tortosa presenta el 32è Festival de Música Felip Pedrell

Si Catalunya és un dels indrets on més va influir la música de Richard Wagner (1813-1883), a Tortosa trobem el musicòleg i compositor Felip Pedrell (1841-1922), considerat el primer wagnerià de l'Estat i l'introductor a la península de la música del compositor alemany. Amb motiu de la celebració del 32è Festival de Música Felip Pedrell, coincident enguany amb el bicentenari del naixement de Wagner, l'Ajuntament de Tortosa ha presentat un programa musical d'on sobresurten algunes activitats dedicades, precisament, a evocar la influència del músic alemany sobre el tortosí. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Cultura, Joaquim del Pino, i el director de la Banda Municipal de Música, Juan Josep Grau, han presentat avui els detalls del Festival, de caràcter bianual, que se celebrarà al Teatre Auditori Felip Pedrell entre els dies 15 i 30 de novembre.



El divendres 15 de novembre (20.30h) es farà la Gala inaugural amb un concert de Karl Svensson (baix-baríton), Olga Miracle (soprano) i Mònica Lao (piano) amb un repertori d'obres de Pedrell i Wagner. L'acte inclou la pre-estrena del curtmetratge "Felip Pedrell. The first Wagnerian", un film dirigit per Jordi Nin sobre un guió del mateix Nin i del tortosí Toni Gallardo, periodista i expert en la música de Wagner. Una part d'aquest film s'ha rodat al nucli antic de Tortosa i ha comptat amb la participació d'actors de la ciutat, sorgits de l'Escola Municipal de Teatre. L'entrada a aquest primer acte del Festival és gratuïta.



L'endemà dissabte 16 (20.30h), l'Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO), sota la direcció de Jordi Bonilla, oferirà un concert amb obres de Händel, Haydn, Stamitz i Mozart. Diumenge 17 (12h), els més menuts també tindran ocasió de participar en el Festival amb el concert familiar a càrrec de "Electrotoylets", un innovador espectacle amb videojocs, música electrònica i efectes visuals. Divendres 22 (20.30h) hi haurà el concert de l'Orquestra de Cambra Catalana, dirigida per Joan Pàmies. El preu de l'entrada d'aquest concert i de l'anterior de l'OCTO és de 10 euros. Dijous 28 (19.30h), a la Biblioteca Marcel'lí Domingo, el Duet Stradivari ofereix un viatge musical que dóna a conèixer els compositors, les formes musicals del Barroc, el Classicisme i el Romanticisme.



Divendres 29 (20h), novament al Teatre Auditori, el vicepresident de l'Associació Wagneriana Espanyola, Xavier Nicolàs, pronunciarà la conferència "Felip Pedrell, il'lustre desconegut", al voltant de la significació del compositor tortosí i la seva relació amb la música de Wagner.



El 32è Festival Felip Pedrell el clourà la Banda Municipal de Música de Tortosa, amb la participació de Cor Flumine i Sisan Grup, que presenta el tradicional Concert de Santa Cecília. Més de 120 músics a l'escenari, sota la direcció de Joan Josep Grau, interpretaran peces de Ted Huggens, Philip Sparke, Freddie Mercury i música pròpia de Sisan Grup.