ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/09/2013
L'Agrupació de Defensa Forestal de Tortosa fa diverses actuacions d'extinció d'incendis a l'àrea del Coll de l'Alba

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Tortosa està finalitzant una important actuació en matèria d'extinció d'incendis forestals a la zona del Coll de l'Alba. En les últimes setmanes s'ha construït un punt de reserva d'aigua, amb una capacitat de 224.000 litres, per abastament de mitjans d'extinció aeris i terrestres, al temps que s'ha arranjat un camí d'uns 750 metres per fer-lo accessible a les dotacions de vehicles dels Bombers. En breu es construirà la presa i canonada que han de permetre abastir les dotacions de terra.



L'alcalde i president de l'ADF de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora de Mobilitat i Medi Ambient, Bea Viñuela, han fet aquest matí una visita al punt d'aigua, acompanyats dels representants de l'empresa que estan executant aquesta actuació, que té un cost de 26.773 euros, subvencionats íntegrament per la Generalitat de Catalunya, que s'ha fet sota la direcció tècnica del CODE.



Aquestes obres complementen els treballs de neteja forestal i de creació de franges de prevenció d'incendis realitzats en tot l'àmbit del Coll de l'Alba, Mig Camí i Pinar de Gassia, zones d'alt interès natural i paisatgístic, així com la construcció d'un altre punt d'aigua al camí d'en Rubí.



L'ADF de Tortosa es va crear el 2009 i disposa de 21 voluntaris que, entre altres actuacions, han fet neteja de senders per facilitar les tasques d'extinció d'incendis, a Campredó, Bítem i els Reguers.