ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/09/2013
L'Ajuntament de Tortosa impulsa l'ús de la bicicleta a la ciutat i crea 3,6 km de nous carril bici

La bicicleta continua obrint-se pas a Tortosa amb la progressiva creació de nous trams de carril bici que, amb l'entrada en servei de la prolongació de la via verda pel pont del tren, ha permès connectar els vora 8 quilòmetres que l'Ajuntament ha creat en els últims sis anys a banda i banda de riu. Durant el present mandat ja s'han habilitat 3.665 metres de nou carril bici, que permeten enllaçar el barri de Ferreries i el centre de la ciutat per a un ús lúdic, esportiu i també escolar. Aquest matí han informat de les novetats en matèria de mobilitat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Beatriz Viñuela, amb motiu de la celebració, entre els dies 23 i 29 de setembre, de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que aquest any a Catalunya duu com a lema "Aire net. Fes el pas", i que a Tortosa s'hi afegeix "Un pont cap a la mobilitat".



L'Ajuntament finalitzarà en les properes setmanes l'enllaç i connexió del nou vial del pont del tren incorporant carril bici fins als instituts de Ferreries. La primera fase d'aquest projecte, ja finalitzada, és la connexió de la via verda amb el carril bici procedent de la plaça Corona d'Aragó i Roquetes. La segona fase, ja en execució, consisteix en l'enllaç del pont del tren amb els instituts Joaquim Bau i de l'Ebre. Posteriorment, es connectaran les estacions de tren i bus amb els Portals de Ciutat, per un costat, i amb el pont del tren per l'altre. Les tres noves fases s'han executat en base a personal i recursos propis.



En el marc dels actes previstos dins la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l'Ajuntament organitza, entre d'altres, la II Conferència sobre Mobilitat "Turisme i Mobilitat a Tortosa", les activitats dirigides als infants "Peque-agents de mobilitat", concurs de dibuixos per a escolars, i la Festa de la Bicicleta, diumenge 29.



L'Ajuntament de Tortosa està adherit a la Carta Internacional per Caminar i manté una aposta clara i decidida per una mobilitat més sostenible i més segura a la nostra ciutat, potenciant el transport sostenible, fomentant l'activitat física i contribuint a la millora de la qualitat de l'aire.