ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 22/07/2013
Ajuntament, EMDs i Consell Comarcal renoven el conveni per garantir la gratuïtat del transport escolar dels pobles

L'Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre i les EMD de Bítem i Campredó renovaran el conveni de col'laboració, subscrit l'any passat, que permetrà garantir la gratuïtat del transport escolar dels alumnes de secundària que resideixen a Bítem, Campredó i Vinallop. L'aplicació de la normativa actual obliga a repercutir el cost del desplaçament en autobús a les famílies dels alumnes residents en nuclis de població allunyats del centre escolar, malgrat pertànyer al mateix municipi. Per tal d'evitar-ho, l'Ajuntament de Tortosa i les EMD assumeixen el cost econòmic que haurien de pagar les famílies. El curs escolar passat es van beneficiar d'aquest acord uns 60 alumnes. El cost d'aquest servei s'estima en uns 20.000 euros.



La renovació de l'acord s'ha escenificat aquest matí en una roda de premsa a la qual han assistit l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la regidora d'Ensenyament,Rosa Cid, i els presidents de les EMD de Bítem, Josep Cugat, i de Campredó, Joan Sanahuja.



Lluís Soler ha agraït la voluntat de l'Ajuntament de Tortosa de renovar el conveni que ha de permetre garantir el transport escolar a cost zero per a les famílies del municipi. De la seva banda, l'alcalde de Tortosa ha dit que acords com aquest "demostren que són les corporacions locals les que al final es posen a resoldre els problemes dels ciutadans", i ha afegit que el problema en aquest cas no es tant de cost econòmic com de concepte.



Els Reguers no té aquest problema perquè els escolars estan adscrits a l'Institut de Roquetes, i en ser un altre municipi la gratuïtat del transport està garantida. El mateix passava amb Jesús fins que l'escola va esdevenir institut-escola i els alumnes cursen la secundària al mateix centre.