ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 19/07/2013
Tortosa obre les portes del Renaixement

La Festa del Renaixement assoleix la majoria d'edat encetant una nova edició amb quatre dies de festa carregats de sorpreses, durant els quals Tortosa espera atreure més de 200.000 visitants. Vora 3.000 persones vestides d'època i 70 espectacles diaris acrediten aquest esdeveniment com una de les grans festes de recreació històrica del sud d'Europa. La Festa combina un programa d'espectacles de pagament, amb aforament limitat, en alguns dels espais més emblemàtics del centre històric de la ciutat, junt a les actuacions de carrer, a càrrec de músics i rodamons, comediants i dames nobles, cavallers i menestrals, que convertiran la ciutat en un gran escenari de la vida al segle XVI.



Pel que fa als espectacles de pagament, destaca La Taverna d'Enrico (11 euros), un clàssic de la Festa produït per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que es torna a representar a les Avançades de Sant Joan. Al Palau Episcopal podrem gaudir de Hamlet (6 euros), producció de Tortosa Arts Teatrals (Lo TAT), la companyia sorgida de la primera promoció de l'Escola Municipal de Teatre. La plaça de l'Absis serà l'escenari de Mytik Itak (5 euros), dels francesos Théâtre de l'Alauda. Finalment, els també francesos Cie Scaramouche produeixien el duel d'espadatxins Scarashow (5 ?), que es podrà veure a la plaça de Sant Joan. L'oferta d'espectacles de pagament es completa amb El petit somni d'una nit d'estiu (2 euros), pels alumnes més joves de l'Escola Municipal de Teatre, al Col'legi de Remolins; la Cantina dels Galifardeus (3 euros), del Jove Cor Flumine, al Convent de la Puríssima; i Cantem a l'amor cortés (4 euros), de la Coral Vent de Dalt, a la Cripta de la Reparació. Amb entrada gratuïta, destaquen els Abanderats dels Trasts, a la pista poliesportiva de Remolins, i els Escacs vivents, a la plaça de Sant Joan.



Acte inaugural

La Festa del Renaixement va arrencar ahir al vespre amb un dels actes centrals, l'acte inaugural -amb més de 500 actors- la cerimònia d'obertura de portes, el jurament de procuradors i el pregó de la Festa, que aquest any ha llegit el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.



Durant els quatre dies de Festa, els visitants podran gaudir de l'ambient de carrer amb els mercats d'època, els sis campaments de recreació de la vida quotidiana al segle XVI i les tavernes de la Ruta de la Saboga. Els restaurants de la ciutat ofereixen el "Mengeu de Festa", els menús inclosos en les Jornades de cuina del Renaixement, amb plats basats en receptes genuïnes de Renaixement.



Divendres 19 de juliol

Avui, segon dia de la Festa, continuen els espectacles de carrer, els mercats d'època i s'afegeixen els comerciants amb el "Taulell al carrer", que inaugura (19 h) el president de la Diputació de Saragossa i alcalde de Tarazona, Luís Beamonte. En el marc de la Festa, a les 20 h i als Reials Col'legis, el Dr Enric Querol presenta el llibre "L'antiga universitat a Tortosa 1529-1824", que documenta tradició universitària de la nostra ciutat, que arrenca precisament durant el Renaixement.



Dissabte 20 de juliol

El dissabte continuen durant tot el dia els ambients del segle XVI per tota la ciutat, amb els botiguers fent parada al carrer, tavernes i restaurants servint menjars d'època, i amb els campaments, on el beure i el menjar no tenen aturador. Durant el matí, els procuradors de la ciutat visitaran en seguici les parades dels comerciants i el Mercat municipal, vestits tal i com ho feien al segle XVI. A la tarda (20h), a l'Espai Sant Domènec, el Procurador en Cap i el Procurador de la Festa lliuraran els estendards a les Famílies Nobles de la ciutat. Els espectacles de pagament i de carrer s'allarguen fins a la matinada en un anar i venir de gent constant pels carrers del nucli antic.



Diumenge 21 juliol

L'últim dia de la Festa del Renaixement està reservat per a un dels actes més lluïts dels quatre dies: la Gran Desfilada dels grups participants (19.30h), amb sortida d