ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/07/2013
La Biblioteca Marcel'lí Domingo celebra el Centenari de l'escriptora Joana Raspall

Gairebé dos-cents nens i nenes han pogut gaudir de la narració del conte "El misteri del vent del Nord", adaptació del conte "El mal vent" de l'escriptora i poetessa Joana Raspall, de la qual aquests dies s'està celebrant el centenari del seu naixement. Aquest ha estat el primer dels quatre contes que la Biblioteca Marcel'lí Domingo ha preparat per celebrar aquest 100 aniversari.



Joana Raspall i Juanola (Barcelona, 1 de juliol de 1913) és una escriptora, lexicòloga i bibliotecària catalana. Estudià a l'Escola Superior de Bibliotecàries, on obtingué el títol de biblioteconomia, i el 1932 des de la revista Claror inicià una campanya demanant una biblioteca infantil a Sant Feliu de Llobregat, ciutat on resideix des d'aleshores.



Durant la guerra civil espanyola treballà de bibliotecària, tot contribuint a salvar molts exemplars de llibres catalans de la destrucció. Després de la guerra va donar classes de català al seu domicili particular, cosa que continuà fent anys més tard amb l'assessorament d'?'mnium Cultural. Al Primer Congrés de Cultura Catalana formà part de la ponència El llibre de teatre infantil, que ocasionà la col'lecció de teatre Edebé catalana. Tot i que és més coneguda per la seva obra poètica infantil, ha escrit també per adults i dins la seva obra hi ha teatre, contes, o novel'les.



Ha col'laborat habitualment en revistes locals i fou promotora del premi Martí Dot de poesia de Sant Feliu de Llobregat. És medalla d'or de la Ciutat de Sant Feliu de Llobregat (1993) i el 2008 se li va posar el seu nom a un carrer a la ciutat. El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2010, la Medalla al treball President Macià. És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.