ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/05/2013
El Museu posa en marxa l'aula didàctica amb tallers per a infants d'entre 6 i 12 anys

El Museu de Tortosa amplia la seva oferta cultural amb la posada en funcionament de l'aula didàctica, un equipament pensat per a fer tallers i altres activitats amb l'objectiu que els visitants més joves coneguin la història de la ciutat i la de les Terres de l'Ebre d'una manera amena i divertida. L'Ajuntament ha programat quatre tallers gratuïts, els diumenges 19 i 26 de maig, per presentar l'aula didàctica del Museu de Tortosa a la ciutadania, que s'adrecen a infants d'entre 6 i 12 anys i que versen sobre temàtiques diverses com l'elaboració d'eines prehistòriques, la ceràmica ibera, les pintures rupestres o el llenguate dels íbers.



El proper diumenge 19 de maig es faran els dos primers tallers. El primer, dedicat a "Les primeres tecnologies. Elaboració d'eines prehistòriques", està pensat per a xiquets i xiquetes d'entre 6 i 10 anys. La inscripció és farà a les 10 hores i el taller comença mitja hora més tard. El mateix diumenge, a les 12.00 es farà un segon taller per a infants d'entre 8 i 12 anys sobre "Decoració i pintura de ceràmica ibèrica".



El diumenge 26 de maig serà el torn del taller "Els primers artistes. Pintura rupestre" per a menuts d'entre 6 i 10 anys, que es farà a partir de les 10 del matí. A les 12 hores tindrà lloc el de "Escriptura ibèrica. Coneix el llenguatge ibèric i fes el teu propi epígraf", al qual poden participar-hi nens d'entre 8 i 12 anys.



La durada dels tallers és entre 50 minuts i 1 hora, i tots quatre són gratuïts. Els infants han de venir acompanyats d'un adult. És recomanable preinscriure's abans per telèfon (977510146) o per correu electrònic (museudetortosa@tortosa.cat).



L'aula didàctica està situada dins del complex del Museu de Tortosa, a l'espai que ocupava el pavelló 3 de l'antic escorxador municipal. L'Ajuntament ha rehabilitat els 173 m2 del pavelló i per fer-ho ha utilitzat essencialment recursos propis, amb tècnics de la Brigada municipal i treballadors de tallers d'ocupació. Amb un cost d'uns 64.000 euros, el Museu s'ha dotat d'una nova eina que ha de permetre impulsar i projectar el principal equipament cultural de la ciutat. El Departament de Cultura de la Generalitat ha subvencionat el cost d'aquesta actuació, en el marc d'un acord més ampli que inclou una aportació de 250.000 euros, mentre que la mà d'obra ha anat a càrrec de l'Ajuntament.



L'aula didàctica es planteja com un espai essencial per a la transmissió dels continguts i l'instrument principal per captar l'interès del públic escolar cap a la història de la ciutat de Tortosa i del seu territori d'influència. El nou espai esdevindrà una àrea polivalent amb sistemes de redistribució de la sala per adaptar-la a diferents tipus d'activitats. Té capacitat per a grups de fins a 30 persones i permet generar dos espais de treball per poder fer tallers independents.