ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 24/04/2013
La progressiva especialització d'Expoebre fa incrementar el nombre d'expositors de l'Espai Turisme

L'aposta de Fira Tortosa i de l'Ajuntament per l'especialització d'Expoebre ha trobat resposta en els expositors, que si bé mantenen les xifres a nivell global respecte l'any passat, els corresponents a l'Espai Turisme creixen un 40%. Malgrat mantenir el caràcter multisectorial de la Fira de les Terres de l'Ebre, l'organització busca consolidar aquells sectors que en el marc d'Expoebre han agafat vida pròpia, com Ebreambient, i reforçar altres àmbits que es consideren estratègics per a l'economia de la ciutat i del territori, com és el turisme i l'empreneduria. El president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, i el director, Ramon Ferrando, han presentat avui el programa definitiu d'Expoebre, que inaugurarà el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, el proper dimecres 1 de maig.



Precisament l'allargament a cinc dies d'Expoebre, de l'1 al 5 de maig, permet ampliar i aprofundir en el nombre d'activitats dels diferents sectors, com és el cas de la Jornada d'Empreneduria i Empresa, que es farà el dijous 2 de maig, amb ponències de màrqueting, conferències sobre el valor afegit dels productes i, a la tarda, la presentació de l'Associació Xatebre (Xarxa per al Turisme Sostenible a les Terres de l'Ebre), en el marc de la qual el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat, Domènec Vila, farà la conferència "Nous paradigmes en turisme".



El divendres 3 de maig serà el Dia de l'Expositor. Un dels actes principals d'aquest dia serà la presentació (12.30h) de l'Informe sobre estratègia turística al municipi de Tortosa, que ha fet la Universitat Rovira i Virgili (URV). Dissabte és el dia dedicat a l'Agent Comercial i a Creu Roja, mentre que diumenge és el Dia de les Terres de l'Ebre.



L'Espai Turisme comptarà amb una exposició de fotografies que ha preparat l'Ajuntament de Tortosa, a través del Pla de Foment Turístic, per difondre el patrimoni de la ciutat i de la seva àrea d'influència. Es tracta d'una mostra amb imatges de gran format que es preestrena en el marc d'Expoebre i que es presentarà oficialment al Palau Robert durant el proper mes de juny.



Dins l'àmbit d'artesania els visitants podran participar en diferents tallers, que estaran dedicats a patchwork, a l'ofici de baster, enquadernador, ceramista i imatgeria, entre d'altres.



Durant els dies d'Expoebre també rebrem la visita del Bus Alícia, de la fundació del mateix nom, que treballa en la promoció de la dieta mediterrània.



Un any més, el transport públic a Expoebre serà gratuït les tardes dels dies festius, amb l'objectiu de facilitar l'accés als visitants. L'entrada a la fira és gratuïta per a tothom.