ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/04/2013
La Biblioteca Marcel'lí Domingo guanya per tercer any consecutiu el premi María Moliner
La biblioteca municipal de Tortosa assoleix aquest premi amb el projecte "Vincles, iaios i iaies conta-contes"

Per tercer any consecutiu, la Biblioteca Marcel'lí Domingo de Tortosa guanya el premi María Moliner, aquesta vegada amb el projecte "Vincles, iaios i iaies conta-contes". La BMD ha participat, una edició més, en aquest concurs que premia l'esforç i les iniciatives portades a terme per a promoure la lectura de nens i joves. Aquest premi, en el qual poden prendre part tots el municipis de menys de 50.000 habitants i que es ve lliurant anualment des de 1998, es realitza gràcies a la col'laboració del Ministeri de Cultura i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i, des de 2002, amb el patrocini de la Fundación Coca-Cola España.



El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joaquín del Pino, ha valorat molt positivament la concessió d'aquest guardó cap a una iniciativa de la biblioteca municipal conjuntament amb Amics i Amigues de la UNESCO a Tortosa. Del Pino ha destacat la importància d'aquest projecte que ha estat premiat "al tractar-se -ha dit- d'una activitat que facilita la interacció entre els més grans i els més petits de casa".



Per una altra banda, la Biblioteca Marcel'lí Domingo/Ajuntament de Tortosa ha organitzat pel proper dimarts 23 d'abril, festivitat de Sant Jordi i Dia del Llibre, un seguit d'activitats que ha aixoplugat sota el nom "Sant Jordi al Nucli Antic" i que compta amb la col'laboració de floristeries i llibreries de la ciutat, així com d'editorials i de molts autors de l'àmbit de les Terres de l'Ebre. Les parades de llibres i de roses es situaran al carrer de la Rosa, i la signatura d'obres literàries per part dels seus autors tindrà lloc a la plaça de la Cinta, on també se celebraran les activitats multidisciplinars (veure programa clicant a informació addicional). Així, l'edifici seu de la biblioteca Marcel'lí Domingo es convertirà en el punt neuràlgic de la diada festiva al coordinar aquesta programació lúdico-cultural, que es perllongarà durant tota la jornada.



Així mateix, la BMD ha organitzat també una revetlla a la festivitat el proper dilluns 22, que inclourà lectures de fragments de llibres i actuacions musicals a càrrec, entre d'altres, del Cor Flumine i dels alumnes del Conservatori de Música de Tortosa.