ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/04/2013
L'Ajuntament rehabilita les antigues escoles del Grup el Temple com a seu d'entitats socials de les Terres de l'Ebre

L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat les obres de rehabilitació de les antigues escoles del Grup el Temple, que es van iniciar amb una Casa d'Oficis i s'han acabat amb el treball de tècnics municipals de Manteniment i en base a recursos propis. L'equipament resultant tindrà una funció molt específica en l'àmbit sociosanitari, passant a ser la seu de la Federació d'Entitats Socials de les Terres de l'Ebre (FESTE), que actualment ja inclou quatre entitats del territori amb una massa social superior als 500 socis, i confia a continuar creixent amb la incorporació de noves associacions. Aquesta setmana han presentat el nou equipament l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis a les Persones, Ana Algueró, la regidora de barri, Esther Vidal, i el president de FESTE, Pere Cabanes.



El rehabilitat edifici compta amb una àrea de despatxos professionals, una zona d'administració, un gimnàs i una sala de teràpies d'estimulació cognitiva. Formen part de FESTE l'Associació de Pàrkinson Terres de l'Ebre, l'Associació de Familiars amb Alzheimer de les TE (AFATE), l'Associació de Minusvàlids de les TE (AMITE) i l'Associació Transtorn Espectre Autista TE. Els malalts del Parkinson ja utilitzen actualment les instal'lacions del Grup el Temple, mentre la resta d'entitats es preveu que ho facin properament.



L'objectiu d'aquest nou equipament, ha explicat el president de FESTE, és esdevenir el centre de referència a les Terres de l'Ebre quant a entitats de càracter sociosanitari, on es puguin prestar diferents serveis als malalts i als seus familiars, des d'informació i assessorament, fins a teràpies específiques. A més de guanyar visibilitat de cara a la ciutadania, "ens permetrà créixer cooperativament i tenir la possibilitat de captar més recursos, de manera que les entitats podran centrar-se en la tasca de sensibilització a la població i en la investigació", ha assenyalat Cabanes.



L'alcalde ha destacat la importància d'un equipament que s'ha rehabilitat sense recórrer a l'externalització, gràcies als recursos propis, entre els quals els materials aportats per l'Associació de Pàrkinson, el treball d'una Casa d'Oficis, plans d'ocupació i brigada municipal.



El nou espai, ubicat a la plaça Mn Ovidi Tobias, compta amb aparcament reservat per a vehicles especials, així com l'equipament necessari per garantir l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda, i també un petit hort, que s'afegeix a l'oferta de teràpies per a determinats usuaris.