ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 31/10/2012
L'Ajuntament implica universitats i entitats socials en un projecte socioeducatiu adreçat a infants i adolescents

La sala de premsa de l'Ajuntament de Tortosa s'ha quedat petita avui per a la presentació de Projecte 6/16, un programa d'acció socioeducativa adreçat a infants i joves d'entre 6 i 16 anys i a les seves famílies. Es tracta d'un projecte que implica una dotzena d'institucions i associacions de caràcter social, a més del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament, que n'és l'impulsor. La iniciativa, que ha estat seleccionada i per tant comptarà amb el suport econòmic de la Fundació la Caixa, pretén treballar sobre els menors en base a tres grans línies: l'èxit escolar, la igualtat d'oportunitats i la família. Tot plegat sobre el voluntariat com a eix transversal. A la presentació d'aquest projecte han assistit l'alcalde, Ferran Bel, la regidora de l'àrea de Serveis a les Persones, Ana Algueró, el coordinador tècnic del projecte, Ernest Valls, i els representants de la direcció dels serveis territorials d'Ensenyament, URV, UNED, UOC, EUSES, Càritas, Creu Roja Tortosa, Atzavara-Arrels, Grup Esplai Blanquerna, Obret'Ebre i ACISI.



Aquest projecte succeirà el pla educatiu Entorn, amb un important suport d'institucions i entitats del 3r sector, que permetrà no desatendre els joves i les seves famílies que participaven en aquest treball socioeducatiu. "Amb aquest nou programa no cobrirem només el que ja fèiem, sinó que serà encara més ambiciós", ha avançat l'alcalde. Bel ha volgut agrair la implicació de totes les entitats: "arrenquem sense un euro, però amb molts quilos d'il'lusió i tones de compromís." Pel que fa al seu finançament, l'alcalde ha avançat que el projecte ha estat seleccionat per la Fundació la Caixa i, per tant, comptarà amb el seu suport econòmic.



El coordinador del projecte 6/16, Ernest Valls, ha dit que administracions, universitats i entitats socials treballaran conjuntament en una iniciativa que descansa sobre tres grans pilars. El primer, el de l'èxit escolar, es treballarà apostant per la formació mitjançant actuacions concretes com el reforç educatiu i l'estudi assistit en totes les matèries, però especialment en el camp de les TIC i les llengües. Es treballarà també la igualtat d'oportunitats, amb l'educació en el lleure per reforçar la formació i la integració. Valls ha posat d'exemple, en aquest cas, el campus d'estiu que s'ha fet aquest any amb la participació de 130 joves. El tercer eix serà la família, amb qui es vol col'laborar buscant la complicitat de pares i germans per reforçar la formació dels joves. "Tot plegat es basa amb la consecució d'un bon model de voluntariat. Aquesta és la línia transversal que ha de reforçar les altres tres", ha precisat Valls.



Pel que fa a la funció de cadascun dels implicats, Ernest Valls ha afirmat que l'administració ha d'assumir el rol de motor per impulsar el que ja estan fent les entitats. Amb les universitats es busca formar un planter de voluntaris i establir-hi una col'laboració d'acord amb el seu paper com a soci científic del projecte. L'objectiu últim, ha assenyalat el coordinador, és que aquesta iniciativa tingui continuïtat en el temps.