ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 06/09/2012
Tortosa desmantella el pont del tren i l'avinguda Generalitat ofereix una imatge inèdita

El pont del tren sobre l'avinguda Generalitat ja és història. Aquest divendres una grua de grans dimensions ha retirat el viaducte en una operació que ha durat poc més de cinc hores i que ha obligat a tallar completament el trànsit mentre un nombrós grup de ciutadans han volgut ser testimonis del desmantellament d'una infrastructura que ha estat lligada a la ciutat des de l'arribada del ferrocarril l'any 1867. Aquest pont de color blau, habitual suport de cartells de diferent tipologia, ha deixat pas a una imatge inèdita de l'avinguda Generalitat, una vegada alliberada d'aquesta barrera física. Recordem que l'alcalde havia demanat a l'ens Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) la retirada d'aquest pont ja que la seva falta de manteniment, des que la línia va quedar en desús l'any 1996, havia comportat un important deteriorament que podia acabar suposant un risc per als vianants.



"Estem davant d'un canvi visual de primer ordre, que millora la imatge i l'estètica de la ciutat", ha afirmat l'alcalde, Ferran Bel, qui ha seguit des del primer moment els treballs de retirada del viaducte. Bel ha afegit que l'Ajuntament retirarà properament la pilastra que feia de suport al pont i que ara queda en una illa enmig de la via. Més endavant, l'avinguda Generalitat en aquest punt s'haurà de recrèixer i el talús que queda al carrer Comandant Anguera desapareixerà per donar lloc a una ampliació de l'accés al parc municipal, amb l'objectiu que el parc guanyi "una entrada més gran i més digna".



La setmana vinent serà el torn del tram del pont del ferrocarril que travessa l'avinguda Lleida. La retirada d'aquesta estructura està vinculada, en aquest cas, a les obres de prolongació de la via verda d'una banda a l'altra del riu a través del pont del tren. El desmantellament es farà els dies 12 i 13 de setembre i també obligarà a restringir la circulació de vehicles en aquell àmbit.