ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/08/2012
L'Ajuntament força la retirada del pont del tren sobre l'avinguda Generalitat pel seu deteriorament

Tortosa recuperarà una perspectiva inèdita del seu principal eix viari, l'avinguda Generalitat, després que la setmana vinent es retiri definitivament el pont del tren que la travessa des que el ferrocarril va arribar a la ciutat a la segona meitat del segle XIX. L'Ajuntament ha reclamat a l'ens Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) la retirada d'aquest viaducte atés el seu important deteriorament, agreujat en els últims anys una vegada l'estesa de vies va quedar en desús amb la supressió de la línia. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, es va reunir recentment amb el director general de Patrimoni i Urbanisme d'ADIF, Alfredo Cabello, per informar-lo de la situació i de la necessitat d'eliminar el pont el més aviat possible. Pocs dies després d'aquesta trobada, ADIF informava l'Ajuntament que procediria a la retirada del pont el proper dimecres 5 de setembre, en uns treballs que podrien allargar-se durant un parell de dies. L'alcalde i la regidora de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, han informat avui dels detalls d'aquesta actuació i de les afectacions que tindrà al trànsit de vehicles.



El pont té 24 metres de llargada i resta inutilitzat des del tancament de la línia ferroviària l'any 1996. Des de llavors ha sofert un important procés d'oxidació que afecta l'estructura de metall del propi pont, amb obertures visibles des de la part inferior que podien acabar suposant un risc per als vianants. Una empresa subcontractada per ADIF retirarà el viaducte i el portarà fins a l'entrada de la ciutat, al costat de la plaça del Bimil'lenari, on acabarà els treballs de desballestament i s'emportarà el ferro resultant.



Aquests treballs obligaran a fer talls intermitents de trànsit a l'avinguda Generalitat durant el dimecres dia 5, que seran complets l'endemà dijous 6. Els vehicles es desviaran pel carrer Barcelona i per l'avinguda Lleida. El carrer Ronda Docs quedarà també tallat. A la plaça del Bimil'lenari es restringirà l'aparcament habitual de vehicles per poder fer els treballs de dipòsit i trossejament del pont.



La setmana següent, concretament els dies 12 i 13 de setembre, ADIF retirarà el tram del pont del tren que travessa l'avinguda Lleida, en el marc del projecte de prolongació de la via verda actualment en marxa. Aquesta actuació obligarà a tallar l'esmentada avinguda i a inhabilitar la zona d'estacionament de vehicles d'aquest vial i la situada dins del parc municipal durant alguns dies més, ja que el desballestament es farà en aquest mateix indret. El trànsit es desviarà per l'avinguda Generalitat i pel carrer Barcelona. Una vegada enretirat aquest tram de pont, i dins de les obres que s'estan fent per portar la via verda al marge esquerre del riu Ebre, la Direcció Gral de Costes recreixerà la calçada de l'avinguda Lleida per situar-la al nivell del passeig de vianants.



L'alcalde ha fet una crida a la col'laboració ciutadana davant les restriccions al trànsit que es derivaran d'aquestes dues importants actuacions a la ciutat. La Policia Local senyalitzarà degudament les zones afectades i les alternatives per facilitar la mobilitat.