ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 06/08/2012
L'Ajuntament inicia el procés d'actualització de dades dels drets funeraris dels cementiris de Sant Llàtzer i Els Reguers

L'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa un procés d'actualització dels drets funeraris dels cementiris de Sant Llàtzer i dels Reguers amb l'objectiu d'ordenar els títols de concessió existents. Els ciutadans propietaris d'alguna modalitat de dret funerari (nínxol o panteó) han d'acreditar-ho abans del 28 de setembre. Per fer aquest tràmit han de dirigir-se al Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) de l'Ajuntament de Tortosa en horari de 9 a 14 hores. Els veïns dels Reguers poden fer-ho a les oficines municipals del poble. Cal recordar que la titularitat dels nínxols pot revertir al municipi en cas que no es faci aquesta actualització. Per més informació poden dirigir-se personalment al SAC, o bé trucant per telèfon al 977585869 i per correu electrònic a icurto@tortosa.cat. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha informat avui d'aquesta campanya en el marc de la roda de premsa per informar dels temes que es porten a aprovació en el Ple ordinari del mes d'agost, que es farà aquest vespre. Bel ha explicat que dels més de 6000 nínxols que hi ha al cementiri de Tortosa, es desconeix al voltant del 50 % dels titulars. "Aquest procés d'actualització ens ha de permetre identificar als propietaris i quins nínxols estan efectivament en desús des de fa molts anys". L'alcalde ha afegit que aquest procediment es fa amb totes les garanties i ha fet una crida als propietaris a què ho acreditin a l'Ajuntament.



En relació al Ple ordinari d'aquest mes d'agost, l'alcalde ha informat de l'actualització de preus en les tarifes de prestació de serveis de Tortosasport, S.L., fruit de l'increment de l'IVA. En aquest sentit, si fins ara els serveis esportius es regien per l'IVA reduït del 8% i els serveis de caràcter més lúdic tributaven al tipus del 18%, amb la modificació aprovada pel govern central tots els serveis passen al tipus del 21%.



El Ple també debatrà l'actualització dels preus públics de l'Escola Municipal de Teatre, després que l'any passat no patís modificacions. L'increment és del 5%, per sota de l'IPC acumulat (5,9%) entre maig de 2010 i maig de 2012. L'alcalde ha aprofitat per fer una valoració positiva de l'escola, que el primer any va tenir 49 alumnes i el segon va assolir els 98. "Quan vam crear l'Escola Municipal de Teatre vam considerar que s'havien de cobrir dos objectius: que fos sostenible econòmicament i que gaudís de l'acceptació del públic. Arribats en aquest punt, podem dir que els dos objectius s'han assolit."



En la sessió plenària d'avui es preveu també aprovar la cessió a precari de l'ús de l'immoble de l'antic edifici del Banc d'Espanya, de propietat municipal, per un període de 29 anys a favor del centre associat de la UNED. L'alcalde ha precisat que es tracta de la renovació de l'acord existent, amb la novetat que la cessió es farà subrogada al Consorci que s'està creant entre la UNED i l'Ajuntament de Tortosa.



En l'apartat de Serveis al Territori, la regidora Meritxell Roigé ha informat que es duu a aprovació pel Ple la proposta d'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM àmbit de Pla de Millora de la fàbrica Faiges, d'acord amb el conveni existent amb aquesta indústria oliera que ha de possibilitar el trasllat de les seves instal'lacions, situades al barri de Ferreries, al polígon industrial Catalunya Sud en un termini màxim de 8 anys. Les instal'lacions actuals estan en terrenys qualificats com a residencial inclosos dins de l'àmbit d'un Pla de Millora, el desenvolupament del qual comporta el trasllat de la fàbrica. La modificació puntual del POUM que avui s'ha d'aprovar preveu un increment de la densitat prevista d'habitatges en 10/hectàrea i un augment del sostre per a usos no residencials de 0,20 m2 per m2 de sòl.



Finalment, el Ple també té previst aprovar les festes locals del municipi per a l'any 2013. A la ciutat de Tortosa i als pobles dels Reguers i Vinallop seran el 20 de maig i el 2 de setembre. A Bítem el 2 i el 13 de setembre. A Campredó el 20 de maig i el 25 de juliol. I a Jesús el 20 de