ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/08/2012
Ajuntament, EMDs i Consell Comarcal signen un conveni per garantir la gratuïtat del transport escolar dels pobles

L'Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre i les EMD subscriuran un conveni de col'laboració destinat a garantir la gratuïtat del transport escolar dels usuaris que resideixen a Bítem, Campredó i Vinallop. L'aplicació d'una normativa recuperada fa cinc anys obligava a repercutir el cost del desplaçament en autobús a les famílies dels alumnes residents en nuclis de població que, malgrat pertànyer al mateix municipi, estan força allunyats del centre escolar. En el cas de Tortosa, aquesta problemàtica afectava uns seixanta alumnes dels tres pobles. El conveni que s'ha anunciat avui permetrà mantenir el cost zero per a les famílies d'aquests escolars. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, han avançat aquest matí els detalls d'aquest acord, acompanyats de l'alcalde pedani de Vinallop, Josep Audí, de la presidenta en funcions de l'EMD de Bítem i regidora d'Ensenyament, Lourdes Domènech, i de la regidora d'Ensenyament de Campredó, Cinta March.



Lluís Soler ha afirmat que hi ha el compromís del Govern de la Generalitat d'instar el Govern de l'Estat a modificar la Llei Orgànica d'Educació amb l'objectiu d'aplicar criteris de renda familiar i de distància del lloc de residència respecte el centre escolar a l'hora d'establir el cost del tranport escolar no obligatori. El consell té les competències delegades i ha de justificar davant del Departament d'Ensenyament el cobrament del transport no obligatori, que amb aquest conveni quedarà acreditat.



L'alcalde ha volgut adreçar un missatge de tranquil'litat a les famílies afectades, que en els últims anys han viscut amb cert neguit les setmanes prèvies a l'inici del curs escolar davant la possibilitat que haguessin de finançar el desplaçament dels seus fills. Ferran Bel s'ha mostrat confiat que, superat aquest any de transició, el següent curs s'hagi modificat la normativa que ara genera aquesta situació anòmala. Amb tot, ha volgut destacar la importància de la col'laboració entre administracions per resoldre situacions complexes com aquesta.



Els Reguers no té aquest problema perquè els escolars estan adscrits a l'Institut de Roquetes, i en ser un altre municipi la gratuïtat del transport està garantida. El mateix passava amb Jesús fins que l'escola va esdevenir institut-escola i els alumnes cursen la secundària al mateix centre.