ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/07/2012
La XVII Festa del Renaixement presenta un programa intens i de qualitat i recupera espais urbans com a nous escenaris

La rehabilitada plaça de Sant Joan, al nucli antic de Tortosa, ha estat avui escenari de la presentació del programa de la XVII Festa del Renaixement, que es farà entre els dies 19 i 22 de juliol. La recuperació d'espais urbans per incorporar-los novament a la festa, una vegada renovats urbanísticament, és un dels elements més significatius d'una Festa del Renaixement que aposta novament pel nombre i qualitat dels espectacles malgrat la contenció de la despesa. Més de 3.000 persones vestides d'èpòca, 60 espectacles diaris al carrer -entre els quals destaquen l'acte inaugural de dijous i la Gran Desfilada de diumenge, quatre produccions en espais d'aforament limitat, i una equilibrada presència de companyies del territori i altres de caràcter internacional, són els principals signes d'identitat d'un esdeveniment consolidat i referent a Europa dins del sector de les festes de recreació històrica. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, han avançat avui alguns dels detalls de la festa.



Els espectacles d'aforament limitat són quatre: "La Taverna d'Enrico", un clàssic de la Festa produït per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que tornarà a representar-se a les Avançades de Sant Joan. L'Escola Municipal de Teatre produeix enguany "El Mercader de Venècia", una comèdia que indaga en les passions humanes amb personatges clàssics de la literatura universal, que podrà veure's a la plaça de l'Absis. Al Pati del Convent de la Puríssima, el Jove Cor Flumine representarà "La Cantina dels Galifardeus". I, finalment, la companyia La Tritona produeix "Zuvi Verum", un espectacle fantàstic que es farà a la plaça de Sant Joan. Els preus dels espectacles oscil'len entre els 3 i els 11 euros.



El pregó de la XVII Festa del Renaixement anirà a càrrec del periodista Josep Martí Blanch, Secretari de Comunicació del Govern. El Taulell al Carrer l'inaugurarà el delegat a Catalunya de la ONCE, el tortosí Xavier Grau Sabaté. L'estendard de la festa el portaran els Gaiters de l'Aguilot, de l'Associació Cultural 4+1.



L'alcalde de Tortosa ha volgut destacar la qualitat del programa d'una festa que veurà reduït el seu pressupost, d'acord amb els criteris de contenció generals. Bel ha posat èmfasi en la recuperació d'espais urbans que s'incorporen novament a la festa una vegada han estat urbanitzats. L'actuació urbanística duta a terme al nucli antic de la ciutat en els últims cinc anys ha canviat la fesonomia del centre històric contribuint a la millora dels escenaris tradicionals de la festa. L'alcalde ha volgut agrair el suport dels col'laboradors i patrocinadors d'enguany, i la implicació de les entitats de cultura popular.



El regidor de Festes, de la seva banda, ha remarcat el paper de les associacions culturals de Tortosa i voltants en la producció d'espectacles de recreació històrica, que si bé tenen origen local els acaben representant en festivals d'arreu d'Europa. "Són els millors ambaixadors de la Festa del Renaixement, de la ciutat i de les Terres de l'Ebre."



Els cinc campaments de recreació de la vida quotidiana, la Ruta de la Saboga amb onze tavernes, els mercats d'època i la gastronomia renaixentista als restaurants de la ciutat en el Mengeu de Festa són altres dels atractius que tornarem a trobar en la XVII Festa del Renaixement.



Aquest any el programa oficial de la XVII Festa del Renaixement es podrà adquirir per 1,5 euros. Tota la informació de la festa al www.festadelrenaixement.cat.