ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 26/06/2012
Lliurats els II Premis Gastronòmics Llorenç Torrado
El Centre Cívic Ferreries va acollir el lliurament dels guardons

La cuina ebrenca i catalana va ser la protagonista en el lliurament dels II Premis Gastronòmics Llorenç Torrado que va tindre lloc al Centre Cívic Ferreries, en un acte que va incloure una taula rodona sobre la cuina de mercat i un tast de cuina i de productes de les Terres de l'Ebre. Els premis, com ja s'havia anunciat prèviament, es van lliurar a la família Subirós-Mercader (Hotel Empordà-Almadraba Park), en la categoria de cuiners i restauradors; la família Capdevila (Avinova i Cadaico), en la categoria de productors i comerciants; i el Catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la UB, Abel Mariné, en la categoria de divulgadors.



L'Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa van crear l'any passat, en el marc de la fira Festast, els Premis Llorenç Torrado per reconèixer la tasca dels professionals i empreses dels Països Catalans que, des de la cuina i la restauració, la producció i comercialització, o des de la divulgació i formació, contribueixen a posar en valor la gastronomia catalana. El regidor de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, van lliurar els guardons als premiats acompanyats per membres de la família de Llorenç Torrado i el director general de l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), Jordi Bort.



L'acte de lliurament dels premis va començar a les 19 hores amb la taula rodona "Cuina de mercat o cuina del mercat", on van intervenir Abel Mariné, catedràtic de nutrició; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina; Salvador Garcia, periodista; Josep Lluís Garcia, restaurador; Margaret Nofre, presidenta de l'associació Plat i Got; i Josep M. Blasi, gastrònom.



Llorenç Torrado, investigador i estudiós de la cuina tradicional i de la diversitat dels productes propis de la gastronomia catalana va impulsar la recuperació de la memòria i del patrimoni de la cuina catalana. Des del periodisme gastronòmic, en premsa escrita, ràdio i televisió, va exercir de divulgador i descobridor dels aspectes més arrelats de la història de l'alimentació a Catalunya. Són aquestes virtuts i el seu lligam amb les Terres de l'Ebre els que van portar a l'Ajuntament de Tortosa a batejar amb el seu nom aquests premis gastronòmics que té la voluntat de consolidar.