ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/06/2012
XIX Mostra de Jazz de Tortosa

La música de jazz aterra a la nostra ciutat durant la primera setmana del mes de juliol en una nova edició d'un festival que ja acumula dinou edicions. La XIX Mostra de Jazz arriba enguany amb tres concerts de pagament i diverses activitats paral'leles, entre les quals actuacions al carrer i en locals de la ciutat, la presentació dels nous solistes i grups en el marc de l'Espai de Jazz dels Països Catalans, una renovada proposta gastronòmica de la mà de l'associació Plat i Got amb la Mostra de Cuina Cajún, i una exposició jazzística a la Sala Antoni Garcia de l'antic Escorxador. Tota la informació a www.jazztortosa.com.



El director de la Mostra, Xavi Bertomeu, els regidors de Cultura, Joaquim del Pino, i de Turisme, Alfredo Ferré, i la presidenta de Plat i Got, Margaret Nofre, han presentat els detalls de la XIX Mostra de Jazz, que es farà entre els dies 2 i 7 de juliol.



Les actuacions més destacades estan encapçalades per Esclat Gospel Singers, un gran concert coral de gospel, sota la direcció de Ramon Escalé, que actuaran el dimecres 4 de juliol a la Catedral. L'endemà dijous 5 de juliol, al Claustre del Casal Tortosí cantarà Susana Sheiman & Ignasi Terraza trio, un trio de luxe amb una veu extraordinària que oferiran el concert més clàssic de la Mostra. I divendres 6 de juliol serà el torn de Mezzoforte, al Teatre Auditori Felip Pedrell, un grup islandès dels 70's amb discos de jazz funk que han estat grans èxits. Hi ha abonaments a 30 euros per als tres espectacles, amb obsequi inclòs.



La inauguració de la XIX Mostra de Jazz trasllada enguany la seva ubicació a la plaça Ben Saruq, al Call Jueu, en una clara aposta per vincular aquest festival amb l'oferta turística de la ciutat. Plat i Got ha organitzat una baldanada cajún per encetar la festa, que estarà amenitzada per CODA, un quintet vocal femení a capella.



Diversos locals de Tortosa tornaran a maridar cuina cajun i música de jazz aquesta setmana. Una de les propostes més suggerents és la de l'Observatori de l'Ebre: Jazztronomia, un concert de jazz amb sopar i observació gastronòmica.



La Sala Antoni Garcia de l'antic Escorxador presenta, a partir del 28 de juny, l'exposició "Los colores del jazz", del madrileny José Palacios. Són peces vinculades al món del jazz que reflecteixen músics, ballarins, cantants, amb formes geomètriques i colors vius.



El director de la Mostra, Xavi Bertomeu, ha destacat la qualitat del cartell, que s'ha assolit malgrat les restriccions pressupostàries, així com la implicació d'entitats i particulars. El regidor de Cultura també ha volgut fer notar el bon nivell de la Mostra i la implicació ciutadana. De la seva banda, el regidor de Turisme ha reiterat el valor d'aquesta mostra musical com a oferta turística per atreure visitants. Finalment, la presidenta de l'associació Plat i Got ha presentat el pack turístic de la Mostra, que inclou 1 nit d'hotel, un àpat, 1 visita guiada i un 10% de descompte en concerts de pagament.



Tota la informació sobre la XIX Mostra de Jazz de Tortosa a www.jazztortosa.com.