ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/05/2012
Obre portes l'exposició "De la Bauhaus a la Ciutat Blanca de Tel Aviv"

L'Ajuntament de Tortosa inaugura avui divendres (19h) l'exposició "De la Bauhaus a la Ciutat Blanca de Tel Aviv", que podrà visitar-se fins al 17 de juny a la Sala Antoni Garcia de l'Antic Escorxador. L'exposició mostra, a través de fotografies i maquetes, la història d'una ciutat moderna, Tel Aviv, ideada durant la dècada de 1930 per arquitectes formats en la prestigiosa escola alemanya de la Bauhaus i emigrats d'Europa fugint del nazisme i de la guerra. Aquesta exposició forma part del programa d'activitats posats en marxa per l'Ajuntament de Tortosa en el marc de la presidència de torn de la Red de Juderías-Caminos de Sefarad.



Tot i que Tel Aviv va ser fundada l'any 1909, el seu centre històric es va bastir durant la dècada de 1930 per aquest grup de joves arquitectes continuadors de la primera generació de moderns europeus. Les seves aportacions la converteixen avui en la ciutat on trobem la major concentració d'edificacions pertanyents a l'Estil Modern, motiu pel qual va ser reconegut per la UNESCO l'any 2003 com a 'Patrimoni Modern de la Humanitat".



L'exposició arriba a la ciutat de la mà del Consorcio Sefarad-Israel, que col'labora intensament amb la Red de Juderías de España, tant a nivell estatal com a nivell europeu amb l'AEPJ (Associació Europea per a la Defensa la Cultura i del Patrimoni Jueu), de la qual la Red és membre fundador.



El Consorcio Sefarad-Israel neix en compliment del compromís assumit pel Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació, la Comunidad de Madrid i l'Ajuntament de Madrid, per crear una institució amb objectius com fomentar un major coneixement de la cultura jueva i impulsar el desenvolupament dels vincles d'amistat i de cooperació entre la societat espanyola i la societat israeliana. Les seves activitats es desenvolupen en camps com la cultura, les ciències, l'art, l'educació o l'economia.