ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 28/04/2012
El Conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc X. Mena, inaugura la 68a Fira Expoebre

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Mena, ha inaugurat aquest migdia la 68a Fira Expoebre, en una jornada que també ha servit per presentar els nous estudis universitaris de la salut i l'esport que Euses posa en marxa a Tortosa i Amposta i per presidir la cloenda de la jornada d'emprenedors que s'ha fet avui a les instal'lacions de Fira Tortosa. El conseller ha estat acompanyat per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que l'ha rebut prèviament a l'Ajuntament de Tortosa, on ha saludat a la corporació municipal i ha signat en el Llibre d'Honor.



Mena s'ha referit a Expoebre en termes optimistes a l'assenyalar que "aquesta fira traspúa confiança en el futur, més enllà de les dificultats del moment". De fet, el context econòmic actual ha estat present en tots els parlaments. El conseller ha afegit que de la crisi se n'ha de sortir fent servir com a "palanca" alguns dels sectors que protagonitzen l'edició d'enguany d'Expoebre: l'emprenedoria, el medi ambient, el turisme i l'artesania.



L'alcalde ha dedicat una part important del seu parlament a agrair la participació dels expositors a Expoebre. "Aquesta era una edició difícil, que s'ha tirat endavant gràcies en bona part als expositors." Bel ha afirmat que en moments de dificultat com els actuals és quan "hem de treballar conjuntament per tirar endavant projectes de territori, tant des del punt de vista de les administracions com de les empreses". El president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha destacat que, malgrat les dificultats, el nombre d'expositors d'aquesta edició és similar al de l'any passat, i ha fet notar l'aposta per la gratuïtat de l'entrada per tal d'afavorir la vinguda de visitants.



En roda de premsa posterior, el conseller ha valorat la seva visita ahir amb el sector del moble de La Sénia i la possible inversió a la Ribera d'Ebre en un projecte d'energia hidroelèctrica. "La nostra conselleria està estudiant més de dos-cents projectes d'inversió", ha apuntat Mena, després de recordar que el projecte de Ribarroja "requereix un període de maduració".



El conseller ha participat també en la presentació dels estudis que l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport EUSES posarà en marxa el curs vinent a Tortosa, en fisioteràpia, i a Amposta, en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. La presentació ha comptat amb la presència del conseller delegat de l'Escola, Jordi Roche.



Finalment, Francesc X. Mena ha presidit la cloenda de la jornada Dinàmica per a Emprenedors, que s'ha fet durant tot el matí al Pavelló Firal. Una jornada que ha encetat Xavier Lamote amb una xerrada sobre "Com mesurar la teva xarxa de relacions i contactes" i que ha continuat amb dues sessions a l'espai d'emprenedors sobre "Speed-Networking per matching" i "Interaccions per a interessos comuns".



La fira Expoebre manté les seves portes obertes fins al proper dimarts 1 de maig.