ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 25/04/2012
Expoebre enceta una edició multisectorial que aposta per potenciar turisme, emprenedoria, artesania i medi ambient

Tret de sortida a la 68a edició de la fira Expoebre, que aquest any es presenta amb moltes novetats. D'entrada, l'accés gratuït per a tots els visitants i durant els quatre dies de la fira; una mesura que s'ha adoptat per tal d'afavorir l'afluència de visitants i convertir-ho en un estímul per als expositors. Expoebre també presenta canvis a nivell de discurs expositiu, de manera que sense deixar de ser una fira multisectorial s'aposta decididament per potenciar quatre sectors: el turisme, l'emprenedoria, l'artesania i el medi ambient. Expoebre s'inaugura el proper dissabte 28 d'abril a les 12 hores, en un acte que presidirà el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. El president de Fira Tortosa i regidor de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, ha presentat avui els detalls d'aquesta nova edició de la Fira de les Terres de l'Ebre.



En aquesta edició participaran uns 190 expositors, una quantitat sensiblement inferior a la registrada l'any passat, fet que Lehmann ha qualificat de "molt satisfactori". El 43% provenen de les Terres de l'Ebre, el 21% del Camp de Tarragona i el 26% de la resta de Catalunya.



En el marc d'Expoebre es farà el 7è Saló del medi ambient i la sostenibilitat "Ebreambient", que en aquesta ocasió es dedica a la mobilitat sostenible. Els visitants podran conèixer noves formes de combustible, diferents tipus de vehicles sotenibles i participar en xerrades enfocades a l'estalvi energètic. Diumenge, a les 11h, hi haurà una sortida en bicicleta.



Pel que fa a l'àmbit de l'emprenedoria, en el tercer any que Expoebre hi dedica una especial atenció, el proper dissabte es farà una jornada de networking, amb xerrades molt concretes dirigides a fomentar el contacte entre els participants. Aquesta sessió està organitzada per l'Ajuntament, la Coordinació Territorial de Joventut de les Terres de l'Ebre i l'Associació d'Emprenedors de les TE. A més de la jornada, Expoebre també comptarà un any més amb el Racó de l'Emprenedor, un espai destinat a què els emprenedors exposin les seves idees i projectes.



El turisme, en tant que línia estratègica de treball de l'Ajuntament de Tortosa, assoleix un protagonisme destacat dins d'aquesta edició d'Expoebre. Emili Lehmann ha explicat que si bé les dates de la fira no són les millors per atreure expositors vinculats al sector de la restauració i l'allotjament, sí que hi ha hagut una bona resposta d'empreses de serveis turístics.



Finalment, en relació al sector de l'artesania, que enguany també tindrà un paper destacat per tercer any consecutiu, Fira Tortosa ha volgut donar-li més protagonisme passant de tenir un discurs merament expositiu a apostar també per la venda de producte.



Al marge del contingut, Expoebre també incorpora altres novetats com l'habilitació d'un aparcament gratuït amb capacitat per a 250 vehicles. La reordenació dels espais de la fira ha permès ubicar l'aparcament dels expositors a la part del darrera del pavelló i alliberar el pàrquing de l'entrada per al públic visitant. El transport gratuït en bus continua un any més. Aquest any, ja sense el condicionant de les obres del campus de la URV, l'arribada passejant per la vora del riu, en l'espai habilitat per a la zona lúdica, facilitarà també l'accessibilitat a la fira.



Totes aquestes mesures, ha assenyalat el president de Fira Tortosa, han de permetre reforçar el caràcter comercial d'Expoebre junt a la seva vessant més popular.



Dimarts 1 de maig es farà el Dia de les Terres de l'Ebre, que enguany està dedicat a la Ribera d'Ebre.